Zaokrouhlovani HM pri nemoci

• (neregistrovaný)

21. 3. 2007 20:51

Dobry vecer, zamestnanec byl nemocen a kdyz vydelim HM poctem pracovnich dni tak mi vyjde 363,636363636363 na den. Mam to zaokrouhlit na 364 a vnasobit to poctem odpracovanych dni, nebo mam zaokrouhlit az vyslednou castku? Rozdil je asi 6,-Kc

Dekuji, Pavel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2007 20:59

Lili (neregistrovaný)

Re: Zaokrouhlovani HM pri nemoci
      Zaokrouhlete až výslednou částku na koruny nahoru.L.

• 21. 3. 2007 21:50

Láďa (neregistrovaný)

Ten výpočet je přeci daleko komplikovanější, trochu stručněji:

1. Vypočtu denní průměr (suma hrubé mzdy/počtem kalendářních dnů za posledních 12 měsíců před začátkem nemoci)
      2. Musím vypočítat redukovaný denní průměr (jsou dva, prvních 14 dnů je trochu nižší vlivem redukce na 90% do první redukční hranice). Tyto částky zaokrouhluju na koruny nahoru
      3. Vypočtu denní dávku jako násobek redukovaného denního průměru a sazby. První 3 dny je 25%, pak 69%. Částka za den se zaokrouhluje na celé koruny nahoru
      4. Vypočtu nemocenskou pronásobením denní sazby a počtem dnů.

Poznámka: V nemocenské se pořád jede v kalendářních dnech, žádné pracovní.

• 22. 3. 2007 0:57

Pavel (neregistrovaný)

Tak to asi neco delam spatne jiz par let a socialce ani zdravotni pojistovne to nevadi.

Mam zamestnance na minimalni mzdu, ted 8000,- V pripade nemoci 8000,- vydelim poctem pracovnich dni v danem mesici vcetne pripadnych svatku. Vyjde mi napr. 350,- coz je denni mzda. Tou vynasobim pocet odpracovanych dni v danem mesici, napr. 14. Takze mi vyjde ze ma HM 4900,- Z toho pak vypoctu odvody, dan a cistou mzdu.

To opravdu delam nekolik let chybu?

• 22. 3. 2007 6:47

Láďa (neregistrovaný)

Děláte to dobře, sypu si popel na hlavu. Vůbec mi nedošlo, že vám jde o krácení mzdy z důvodu nemoci.
      Myslel jsem, že chcete tu nemocenskou vypočítat.

Zaokrouhlujte až tu výslednou částku.

• 22. 3. 2007 8:41

Pavel (neregistrovaný)

To jsem si oddychl! :-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).