Re: obchodní majetek pro daň z příjmu
Nemovitost byla zakoupena dvěma majiteli do bezpodílového vlastnictví na základě kupní smlouvy. V katastru je zapsána na tyto dvě osoby. Daň z nemovitosti musí být vždy na jedno rodné číslo, takže je na jednoho z majitelů. (Samozřejmě příjmy a výdaje z pronájmu přeúčtováváme podle vlastnických podílů- podle písemné hodody.) Díky za radu
Re: obchodní majetek pro daň z příjmu
Pak předpokládám, že nebyla vložena do společnosti, do podnikání a příjmy z pronájmu měli uvádět majitelé ve svém DP jako příjmy dle §9. Dle mého názoru nemají tyto příjmy nic společného s jejich společností neboť ani tento majetek není majetkem společnosti, ale fyzických osob( předpokládám, že mají asi s.r.o., když je uvádíte jako majitele firmy).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2007 7:20
mám v tom chaos,
čím vlastně zařadím nemovitosti do obch. majetku?
Jestliže ji pronajímám - pronájmy uvádím do příjmu podle §7(mám ŽL na obch. č.)- nevedla jsem ji nikdy v daň. přiznání ve výkazu
o majetku a závazcích a ani neodepisovala a odpis neuváděla do tohoto paragrafu 7, takže ji vlastně nemám v obch. majetku??
Mohu od r. 06 - uvádět tyto příjmy z pronájmu do §9?? A odpisovat podle tohoto paragrafu zákona o DzP??