Re: dodatečné přiznání DPFO
já to chápu tak, že odč. pol. (ztrátu) můžete uplatnit do takové výši, aby rozdíl mezi nově stanoveným ZD a strarým činil alespoň 1000 Kč. Př. Původní DAP ZD 0 Kč, můžete uplatni ztrátu z 03 do výše ZD 100 Kč, pokud byl straý ZD 2000 Kč, může být uplatněná ztráta do výše základu daně 2100 Kč
Takže podle Vašeho názoru, pokud byl v řádném DAP ZD 200 tis., v dodatečném 213 tis., tak lze uplatnit v dodatečném DAp ztrátu z r.2003, ale ne celých 13tis., ale třeba jen 10 tis., aby mezi pův. ZD a novým ZD byl aspoň 100,-Kč rozdíl? Takže myslíte, že FÚ nemá pravdu, pokud tvrdí, že nelze v dodatečném přiznání uplatnit ztrátu z předchozích let?
Myslím, že pravdu nemají, protože v § 38p je náspáno vyšší částky odčit. položek (což ztráta je) lze v dodateč. přiznání uplatnit ...,.
Odčit. položky nelze uplatnit při dodatečně doměřené daně - což je po kontrole - v tomto případě ztrátu na doměrek po kontrole nelze v dodateč. přiznání uplatnit,ale to se vás netýká. Já bych přiznání podala, a pokúd do FU neuzná, tak vám v rozhodnutí musí říci důvod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2007 9:37
Podávala jsem dodatečné přiznání DPFO za r.2005, jelikož jsem zjistila, že byly špatně uplatněny odpisy (omylem o 13000,-Kč víc), podala jsem dodatečné přiznání a protože máme ztrátu z r.2003, která ještě nebyla uplatněna, odečetla jsem 13000,-Kč ztrátu, aby zůstala daňová povinnost stejná. Finanční úřad mi ale sdělil, že to nelze. Bohužel neví zda je to někde v zákoně, prý dle vnitřních předpisů FÚ to nelze. Setkali jste se s tím už někdo? Pořád mi to vrtá hlavou, proč to nejde ...