Re: Reverscharge? pomooc
>Ví někdo, jak se postupuje při PF z Londýna, škola,
>která neuvedla na dokladu svoje DIČ, faktura je za výuku
>v Londýně... provádím dodanění? nebo u nich také mohou
>být neplátce DPH
>>Blanka
>díkyyy moooc
>Služby vzdělávací nejsou reverse-charge, místo plnění je tam, kde jsou skutečně poskytnuty, tedy v Anglii. Pokud vám byl vystaven doklad bez daně, zřejmě je od neplátce, plátce by musel vystavit s anglickou DPH. Vy nedodaňujete.
Nic si z toho nedělejte... je to složité, já se řídím u služeb EU tímto:
1.zjistit místo plnění- nejdřív §10 ZDPH,není-li tam, potom §9
2.mám-li místo, hledám toho, kdo zaplatí daň a funguje to!
díky moc.. já jsem fakt totálně zblbá z DPH, spotřební daň, právě tady zuřím nad celníkama.. co si to dovolují? je to pakárna, přemýšlím, že napíšu na ředitelství jak buzerují a chtějí pořád a pořád fotit doklady a přitom je tam mají, ale třeba už v měsíci předtím, protože se to opakuje.. :((
Taky mají přijít daňaři, a auditor.. a já se paplu pořád s takovými věcma, a nemám čas na nic a musím to dělat v sobotu nebo v neděli...
ještě jednou díky.. za to nakopnutí:)) někdy je to fakt třeba
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2007 13:45
Ví někdo, jak se postupuje při PF z Londýna, škola, která neuvedla na dokladu svoje DIČ, faktura je za výuku v Londýně... provádím dodanění? nebo u nich také mohou být neplátce DPH
Blanka
díkyyy moooc