Re: Jak zaúčtovat? prosím
asi máte na mysli přeplatek na fa, to by mělo být jedno, protože přeplatek vznikl tím, že jste měli vyšší zálohu než spotřebu. dohadná položka musí být vypočtená dle skutečnosti, tozn. dle např. odečtu el.pl.vodoměrů, pokud máte vyúčtování k 31.12.06 vytvořte dohadné položky přesně dle faktur, to je vždy nejlepší. Ale pochybuji že všechny máte.
Pokud máte udělanou dohadnou položku v r.2006 - 5../389:
v r.2007 bych zaúčtovala v případě přeplatku:
skutečné náklady 389/321
vyrovnání dohadné položky 389/5..
DPH 343/321.
Tj. letos bych snížila náklady o částku, o kterou je v r.2006 v nákladech více a dohadnou položku vyrovnala na nulu.
Ale vlastně z Vašeho dotazu nevyplývá, jak jste to účtovala v roce 2006.
Já ještě nemám ukončený rok 2006 protože jsem stále čekala jestli od firmy dostanu vyúčtování za měsíc 4-8/2006. To jsem dostala dneska, ale s tím že mi vyúčt. udělali s datem 2007 (DUZP 3/2007). To zaúčt. jak jsem výše psala jsem myslela že musím použít nebo že by to šlo zaúčt. nějak jinak? Prosím poraďte. Zuzana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2007 15:11
V r. 2006 jsme platili zálohy (energi, voda, plyn). Faktura na vyúčtování služeb za r. 2006 přišla až teď. Jak mám zaúčtovat?
v r. 2006 inter. dokladem dohadnou částku 5../389
v r. 2007 fakturu 389/321
343/321
jak bude zaúčt. dohadné položky když máme přeplatek a budou nám vracet? Děkuji Zuzana
Doufám že jsem to napsala srozumitelně