Přiznání k dani z příjmů

• (neregistrovaný)

6. 1. 2011 15:08

Dobrý den, mám dotaz k podání daňového přiznání. Od dubna 2010 pobírám PPM a od listopadu 2010 rodičovský příspěvek. 30.11.2010 skončil můj zaměstnanecký poměr a od prosince 2010 podnikám na základě Živnostenského oprávnění. Mé příjmy z tohoto podnikání nepřesáhly hranici 6000,-Kč. Domnívám se, že nemusím podat daňové přiznání za rok 2010. Ale můj problém spočívá v tom, že jsem vloni na sebe uvalila tzv. Osobní bankrot a musím insolvenčnímu soudu hlásit všechny příjmy. Myslíte, že bude soudu stačit odkaz na příslušný paragraf z DZ, kdy přiznat příjmy do 6000,-Kč nemusím, nebo mám pro jistotu daňové přiznání podat?
    Děkuji za odpověď.
    Silvie Bernatíková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2011 13:53

bez přezdívky

Dobrý den, paní Bernatíková,

domnívám se, že obě povinnosti je zapotřebí posuzovat odděleně.

Co se týče informování soudu o Vašich příjmech, zřejmě máte na mysli § 412 odst. 1 písm. d) insolvenčního zákona. Podle tohoto ustanovení jste povinna předložit insolvenčnímu soudu přehled svých (veškerých) příjmů za uplynulých 6 měsíců. Domnívám se, že byste v takovém přehledu měla uvést veškeré příjmy, byť Vám - jak píšete - nevznikne povinnost podat daňové přiznání.

Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).