Re: záloha-chybí doklad
Děkuji. Teď jsem se ještě dívala a ještě nám k tomu přišel daňový doklad na zálohu/přeplatek na 2x1250,- Kč. Já mám ty 2000,- jako nedaňovou fakturu vydanou. Já si tedy zaúčtuji 500,- jako nedaňovou fakturu. A co teď s tou daňovou? Šlo by je pak spárovat, nebo si nelze uplatnit odpočet DPH, takže tu druhou (daňovou) vůbec nezaúčtuji, nebo já už nevím. Každopádně děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2007 7:36
Dobrý den.
Přišly nám 2 faktury za telefon s tím, že nám vrací zálohu, kterou jsme jim dali při aktivaci. Vrací nám na každou fakturu 1250,-, ovšem já mám v účetnictví jen každá 1000,-. Když jsem se snažila dohledat, kde je chyba, zjistila jsem, že v r. 2004 jsme zřejmě zapomněli zaúčtovat 1 zálohovou fakturu na 500,-, nebo jsme ji vůbec nedostali. Jsem tu teprve krátce, takže nevím. Prostě chybí a v účetnictví mi to nesouhlasí. Může mi někdo poradit, co s tím. Jsem začátečník. Děkuji.