Náklady

• (neregistrovaný)

23. 3. 2007 10:34

Chtěla jsem se zeptat. Jsem OSVČ a v současné době již mám příjem jen z dřívějších pohledávek. Mohu ještě do daňové evidence uplatňovat nějaké náklady/tel.,drobný kanc.mat.,noviny a pod.(. Moc děkuji). J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2007 10:46

jaz (neregistrovaný)

Re: náklady
      Můžete si uplatnit výdaje na dosažení, udržení a zajištění příjmy, ale vy jste žádné přijmy nedosáhl. Takže si myslím, že né (snad pokud by jste prokázal, že jste musel úhrady např. urgovat -poštovné, telefón ..)

• 23. 3. 2007 11:02

jitka (neregistrovaný)

re:
      Ano jsem stále OSVČ. Mám zprostředkovatelskou činnost. Dle smlouvy s jinou firmou mám na provizi nárok do 8 dní od uskutečnění prodeje ( jedná se o prodej na jeho faktury). Ale já v podstatě musím hlídat až i jejich zplacení odběratelem. Vzhledem k tomu já mám už toto v pohledávkách, ale ve skutečnosti se na tom pořád ještě podílím až do vymožení pohledávky. D. J.

• 23. 3. 2007 11:07

Iva (neregistrovaný)

Jelikož tedy zdaňujete až příjem peněz nikoliv nezaplacené pohledávky, takže až vám odběratel zaplatí, tak máte zdanitelný příjem, k němuž mužete samozřejmě uplatnit výdaje na dosažení příjmů.

• 23. 3. 2007 11:18

jitka (neregistrovaný)

re:
      to jsem asi ty pohledávky neměla do zaplacení vůbec vykazovat. Dělal mně to dřív účetní a s tím jsem skončila protože v tom je hrozný bordel. v roce 2005 přešel na paušál, ale nezdanil pohledávky( cca 500000) a já teď nevím jak udělat další přiznání. Když podám dod. přiznání zapaltím asi i penále a nevím zda se doplácí i soc. a zdrav.To bych asi nenunesla finančně. Může se používat ten paušál 50= i na ty pohledávky nebo na to se to nevztahuje. Jsem v tom opravdu laik a nevím jestli to někdo pochopí. Navíc v roce 2006 jsem z těchto pohl. dostala 70t.a žádný jiný příjem nemám. Ale živn. list zrušený také ne a platím dál soc. i zdr. tak opravdu nevím a mám už na to jen týden. Díky za jakoukoliv radu.j

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).