Re: 4dny bez zaměstnání mezi novou prací
Ja resila ten samy problem, byla jsem se ptat na UP jestli se musim na 7 dni zaevidovat a bylo mi receno, ze pokud se tyka ZP a duchodu,tak se evidovat nemusim.Muj novy zamestnavatel by pry mel ZP za tech 7dni zapatit za me - uprimne receno me se to moc nezdalo,ale uz jsem se po tom nepidila. A na duchod to pry nema vliv.
ZP platit nebudete (ani nový zaměstnavatel ne - nevím, kdo dal takovou informaci), na výši důchodu to vliv také nebude, za předpokladu, že až půjdete do důchodu, tak se počítají odpracované roky a tyto 4dny snad do "plného roku" chybět nebudou.
Pokud jste byla zaměstnaná část měsíce, není třeba nic doplácet. Povinnost platit ZP (nebo se zaevidovat na ÚP, aby ho platil stát) byste měla, kdyby přestávka mezi pracovními poměry trvala celý kalendářní měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2007 11:49
dobrý den, chěla bych se zeptat, pokud jsem ukončila PP v bývalém zaměstnání k 31.1.2007 a do druhého zaměstnání jsem nastoupila 5.2.2007, bude mít nějaký vliv na něco ty 4 dny?!nebyla jsem nikde evidovaná ani jsem nepobírala žádné příjmy.
musím si zaplatit pojištění sama ?!a co důchod?!z toho jsou dva dny víkend.
děkuji