Leasing auta do výdajů

• (neregistrovaný)

23. 3. 2007 19:51

Můžete mi někdo poradit, zda mohu uplatňovat splátky auta na leasing až druhý rok splácení? První rok co jsem platila splátky ,jsem neuplatnila leasing do výdajů, ale další rok bych to potřebovala. Mohu začít uplatňovat do výdajů až druhý rok splácení ? Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2007 20:00

Dagmar (neregistrovaný)

Re: leasing auta do výdajů
      Takže když nezačnu uplatňovat leasingové splátky hned v roce pořízení vozidla, takže už pak nemohu vůbec uplatnit ?
      Děkuji D.

• 23. 3. 2007 21:48

ZdenaR (neregistrovaný)

Re: leasing auta do výdajů
      Ale ano, můžete. Ale o tu neuplatněnou poměrnou část splátek z předchozího roku už jste přišla. V každém zdaňovacím období si můžete uplatnit jen takovou část splátek, která na toto období připadá z celkové doby leasingu. Např. nájemní vztah na 36 měsíců, v r. 2007 bude trvat celých 12 měsíců. Celková cena leasingu/36 * 12 = poměrná část, kterou lze uplatnit v roce 2007. Předpokládám, že vedete DE.
      (Kdybyste po skončení leasingu náhodou auto prodávala v době kratší, než 5 let od vyřazení z OM, tak prodej podléhá dani z příjmů podle § 10 ZDP. Neuplatněnou část leasingu byste si pak mohla uplatnit jako výdaj k tomuto příjmu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).