Re: leasing auta do výdajů
Ale ano, můžete. Ale o tu neuplatněnou poměrnou část splátek z předchozího roku už jste přišla. V každém zdaňovacím období si můžete uplatnit jen takovou část splátek, která na toto období připadá z celkové doby leasingu. Např. nájemní vztah na 36 měsíců, v r. 2007 bude trvat celých 12 měsíců. Celková cena leasingu/36 * 12 = poměrná část, kterou lze uplatnit v roce 2007. Předpokládám, že vedete DE.
(Kdybyste po skončení leasingu náhodou auto prodávala v době kratší, než 5 let od vyřazení z OM, tak prodej podléhá dani z příjmů podle § 10 ZDP. Neuplatněnou část leasingu byste si pak mohla uplatnit jako výdaj k tomuto příjmu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2007 19:51
Můžete mi někdo poradit, zda mohu uplatňovat splátky auta na leasing až druhý rok splácení? První rok co jsem platila splátky ,jsem neuplatnila leasing do výdajů, ale další rok bych to potřebovala. Mohu začít uplatňovat do výdajů až druhý rok splácení ? Děkuji za odpovědi.