Re: DPH v jiném Q. přelom
Doporučovala bych podat dodatečné DP k DPH za obě čtvrtletí.
Při kontrole by vám doměřili penále za časový posun, a dále můžete dostat pokutu za nesplnění povinnosti nepeněžní povahy. Pokud penále nepřesáhne 100,00 Kč ( za časový posun a v dodatečně podaném DP je v poloviční výši), pak se penále nepředepisuje.
Re: DPH v jiném Q. přelom
Ano, jelikož se jedná o vystavenou fakturu, tak z ní mělo být dph odečteno včas. Takže to též vidím na dodatečné přiznání. Doporučuju před podáním dod.přiznání ještě prohledat šuplíky, jestli se někde neskrývají nějaké přijaté doklady na odpočet dph, které jste mohli uplatnit v tom 3Q a neuplatnili. Případně jestli máte zaúčtované nějaké doklady bez uplatnění nároku na odpočet, ale mohli jste je uplatnit, kdyby třeba došly dříve atd.
Pokud byste nějaké takové doklady našli, tak je uveďte v tom dodatečném přiznání taky. Při troše štěstí se vám ty plusy a minusy vyrovnají. Držím palce :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2007 19:31
Při zadávání faktury vydané jsem napsala špatně datum a místo do 3.Q mě spadla do 4.Q. zjistila jsem to až teď. Dph jsem odvedla ale
v jiném Q. Musím udělat dodatečné přiznání za oba Q?