Re: termodoklady
COŽE???? A oni mi snad zaplatí tyto náklady? Kromě toho že vidím jak je notář urvaný z toho ověřovat např.paragony z benzinek....Anebo že by dohoda s notáři? :-))
to, že kopie sama o sobě nestačí, je mi jasné dávno (např.http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=246069), mě spíš zarazilo, že prohlásili, že nejde zakázat vydávání termodokladů. to by bylo myslím jediné řešení. nejde jen o phm, třeba tesco taky dává termodoklady. a zkuste jít reklamovat po roce s prázdným paragonem:-)
Tak jsem tady vznesla rozhořčený dotaz a opravdu mi to uniklo :-( protože mi byla dána odpověď,že ano,že to proběhlo v televizi a nějaký pan chytrý tvrdil že takovýto doklad pokud nepřijde do folie či na světlo,tak že vydřží 5 let....haha,ať se přijde podívat za půl roku. A přesně,i takový obr jako tesco takové doklady vydává.
No jó, to už fakt neví čím by nás před daněmi nakrkli. A klid je tady proto, že zřejmě většina z nás nemá čas sledovat prohlášení tiskových mluvčích, protože optimalizuje jen to frčí.
Mně je úplně ukradené, co si říkají. Já si budu kopírovat dál tak jako do teď a všichni mi můžou vlízt na záda.
Když nejde zakázat termo, tak mi nemůže nikdo nakázat, jak mám uchovat doklady nebo jejich kopie. Než je fotím, tak je mám orazítkované a očíslované. To musí jako průkazní prostředek, že je nemá ofoceno víc lidí, stačit.
Mě je taky celkem ukradené, co kdo kde říkal a někdo jiný se na základě toho pokouší šířit paniku. A nezblázním se z toho, ani když to bude někde oficiálně černé na bílém. Bude to pořád lepší situace, když to bude veřejně známé, než takhle, kdy panuje nejistota a podnikatelé si můžou myslet, že je nějaká horlivá účetní buzeruje.
Takže až se prosím někdo dozvíte, kde vyšlo písemné stanovisko, oznamte nám to. Jana F.
>>Mně je úplně ukradené, co si říkají. Já si budu
>>kopírovat dál tak jako do teď a všichni mi můžou vlízt
>>na
>>záda.
>>Když nejde zakázat termo, tak mi nemůže nikdo
>>nakázat,
>>jak mám uchovat doklady nebo jejich kopie. Než je
>>fotím, tak je mám orazítkované a očíslované. To musí
>>jako
>>průkazní prostředek, že je nemá ofoceno víc lidí,
>>stačit.
>***************
>Mě je taky celkem ukradené, co kdo kde říkal a někdo
>jiný se na základě toho pokouší šířit paniku. A
>nezblázním se z toho, ani když to bude někde oficiálně černé
>na bílém. Bude to pořád lepší situace, když to bude
>veřejně známé, než takhle, kdy panuje nejistota a
>podnikatelé si můžou myslet, že je nějaká horlivá účetní
>buzeruje.
>Takže až se prosím někdo dozvíte, kde vyšlo písemné
Ke konci roku jsem měla na našem FU tento dotaz, jelikož jsme měli kontrolu- šetření. Opět je to asi na jednotlivých pracovnicích. Bylo mi řečeno, abych si pořídila kopii na kopírce a nalepila vedle. Pro jistotu ještě opisuji doklad to je DZ + DHP a celkem k proplacení. Spoustu lístků jsem takto vůbec nenaúčtovala, jelikož už při předání k účtování to bylo tak špatně vidět, že jsem si netroufla tento doklad zaúčtovat.Znáte zaměstnance, natankuje naftu položí na desku v autě a pak když přijde k účtování na dokladu sotva poznáte co na dokladu je.Ale zase jiný příklad ,pokud sama jdu do obchodu ,dostanu takovýto doklad, žádám o napsání ručního dokladu,ale ta reakce prodavačů je hroznáe, musí mi to stačit, je to doklad z pokladny atd atd.
Takže asi žádné stanovisko nikde zatím nenajdeme,jelikož o něm neví ani úředníci na FU.
>stanovisko, oznamte nám to. Jana F.
>**************
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2007 20:33
se divím, že je tu klid po prohlášení mf o termodokladech:-/