Termodoklady

• (neregistrovaný)

24. 3. 2007 20:33

se divím, že je tu klid po prohlášení mf o termodokladech:-/

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2007 20:42

1234 (neregistrovaný)

Re: termodoklady
      o to, že mfčr tvrdí (ve zprávách uvedl mluvčí), že kopie termodokladů nejsou průkazné, a musí být předloženy notářsky ověřené kopie, jinak doklady nejsou uznány:-(

• 24. 3. 2007 20:47

J. (neregistrovaný)

COŽE???? A oni mi snad zaplatí tyto náklady? Kromě toho že vidím jak je notář urvaný z toho ověřovat např.paragony z benzinek....Anebo že by dohoda s notáři? :-))

• 24. 3. 2007 20:50

1234 (neregistrovaný)

to, že kopie sama o sobě nestačí, je mi jasné dávno (např.http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=246069), mě spíš zarazilo, že prohlásili, že nejde zakázat vydávání termodokladů. to by bylo myslím jediné řešení. nejde jen o phm, třeba tesco taky dává termodoklady. a zkuste jít reklamovat po roce s prázdným paragonem:-)

• 24. 3. 2007 20:57

J. (neregistrovaný)

Tak jsem tady vznesla rozhořčený dotaz a opravdu mi to uniklo :-( protože mi byla dána odpověď,že ano,že to proběhlo v televizi a nějaký pan chytrý tvrdil že takovýto doklad pokud nepřijde do folie či na světlo,tak že vydřží 5 let....haha,ať se přijde podívat za půl roku. A přesně,i takový obr jako tesco takové doklady vydává.

• 24. 3. 2007 20:58

Zuzik (neregistrovaný)

No jó, to už fakt neví čím by nás před daněmi nakrkli. A klid je tady proto, že zřejmě většina z nás nemá čas sledovat prohlášení tiskových mluvčích, protože optimalizuje jen to frčí.

Mně je úplně ukradené, co si říkají. Já si budu kopírovat dál tak jako do teď a všichni mi můžou vlízt na záda.
      Když nejde zakázat termo, tak mi nemůže nikdo nakázat, jak mám uchovat doklady nebo jejich kopie. Než je fotím, tak je mám orazítkované a očíslované. To musí jako průkazní prostředek, že je nemá ofoceno víc lidí, stačit.

• 24. 3. 2007 21:19

1234 (neregistrovaný)

no to sice stačit rozhodně nebude, ale když tam přijdete s žehličkou, tak máte vyhráno:-)))) (to nemyslím ironicky)

• 24. 3. 2007 21:20

Jana F. (neregistrovaný)

Mě je taky celkem ukradené, co kdo kde říkal a někdo jiný se na základě toho pokouší šířit paniku. A nezblázním se z toho, ani když to bude někde oficiálně černé na bílém. Bude to pořád lepší situace, když to bude veřejně známé, než takhle, kdy panuje nejistota a podnikatelé si můžou myslet, že je nějaká horlivá účetní buzeruje.
      Takže až se prosím někdo dozvíte, kde vyšlo písemné stanovisko, oznamte nám to. Jana F.

• 25. 3. 2007 10:02

anina (neregistrovaný)

>>Mně je úplně ukradené, co si říkají. Já si budu
      >>kopírovat dál tak jako do teď a všichni mi můžou vlízt
      >>na
      >>záda.
      >>Když nejde zakázat termo, tak mi nemůže nikdo
      >>nakázat,
      >>jak mám uchovat doklady nebo jejich kopie. Než je
      >>fotím, tak je mám orazítkované a očíslované. To musí
      >>jako
      >>průkazní prostředek, že je nemá ofoceno víc lidí,
      >>stačit.
      >***************
      >Mě je taky celkem ukradené, co kdo kde říkal a někdo
      >jiný se na základě toho pokouší šířit paniku. A
      >nezblázním se z toho, ani když to bude někde oficiálně černé
      >na bílém. Bude to pořád lepší situace, když to bude
      >veřejně známé, než takhle, kdy panuje nejistota a
      >podnikatelé si můžou myslet, že je nějaká horlivá účetní
      >buzeruje.
      >Takže až se prosím někdo dozvíte, kde vyšlo písemné

Ke konci roku jsem měla na našem FU tento dotaz, jelikož jsme měli kontrolu- šetření. Opět je to asi na jednotlivých pracovnicích. Bylo mi řečeno, abych si pořídila kopii na kopírce a nalepila vedle. Pro jistotu ještě opisuji doklad to je DZ + DHP a celkem k proplacení. Spoustu lístků jsem takto vůbec nenaúčtovala, jelikož už při předání k účtování to bylo tak špatně vidět, že jsem si netroufla tento doklad zaúčtovat.Znáte zaměstnance, natankuje naftu položí na desku v autě a pak když přijde k účtování na dokladu sotva poznáte co na dokladu je.Ale zase jiný příklad ,pokud sama jdu do obchodu ,dostanu takovýto doklad, žádám o napsání ručního dokladu,ale ta reakce prodavačů je hroznáe, musí mi to stačit, je to doklad z pokladny atd atd.
      Takže asi žádné stanovisko nikde zatím nenajdeme,jelikož o něm neví ani úředníci na FU.

>stanovisko, oznamte nám to. Jana F.
      >**************

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).