Re: Předání dokladů
Záleží jak máte velký byt nebo kancelář. Až budete mít klienty co mají každý 10 šanonů dokladů za rok tak jim to ráda odevzdáte.
Já osobně jim to odevzvdávám (i když těch 10 šanonů zatím nemají) s poučením aby to pečlivě uschovali a raději na to nesahali. Nechám si jen kopie nejdůležitějších dokladů které budou mít vztah k dalšímu roku (nájemí smlouvy, splátkový kalendář k leasingu atd.) Jinak jim to na úřady podávám sama takže s tím nemají žádnou práci. Ale to už záleží taky na ceně za kterou jim služby poskytujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2007 1:41
Uzavřu daňovou evidenci klienta, vyplním daňové přiznání, přehled pro sociálku a zdravotní pojištění.
A poraďte mi jak postupujete dál. Uschvováte doklady u sebe a předáte klientovi jen přiznání a přehledy k předání na úřady?
Nebo mu předáte komplet evidenci?
Mám obavu, až ho vyzve FÚ ke kontrole, aby byly všechny doklady pohromadě, tak jak mi je dal k zaúčtování. Jaké máte prosím zkušenosti.