Re: Nikdo neví!? CCS bonus, jak zaúčovat
Díky za odpověď. Zavolala jsem i do firmy CCS a oni mi řekli, že faktura nepřijde, protože kartu jsme dostali jako dar ke koupi auta. Tudíž těch 5000,-- odečtou firmě, která nám jí věnovala. Takže já bych tuto částku spíš měla nějak zapsat jako přijatý dar od prodejce auta?! Nemám na tento dar, ale žádný doklad, jen tu kartu a v leasingové smlouvě poznámku, že součástí smlouvy je i přednabitá karta s částkou 5000,-- a teď doklady z pumpy s odečtenými bonusy. Stačí to jako doklad na dar? A prosím, přijatý dar je 614 a proti čemu?
Dle souvztažností bych účtovala 543../613.. s analytikou a k tomu přiložila kopii karty.
Až teď jsem si všimla, že jste mi dodatečně odpověděla i po tak dlouhé době. Děkuji.
Tak se jen ujistím, jestli jsem to pochopila dobře, protože máme další auto s touto kartou, pro změnu přednabité na 15.000,-Kč.
Na ú. 213/668 si zaúčtuji celou částku 15.000 včetně daně a poté, co dostanu účet od nafty, tuto částku z cenin ponížím o příslušné natankované litry, až do doby než budu mít na účtu 213 nulu? Auto jsme, ale pořídili v prosinci 2007, můžu tohle zaúčtování udělat tedy až letos. A loni na tuto kartu ani nic natankováno nebylo.
PS: Zapomněla jsem si tehdy v tomto dotazu zaškrtnout upozornění na reakce, proto jsem na Vaši odpověď přišla náhodně až teď.
Díky Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2007 10:17
Dobrý den, prosím o radu. Koupili jsme auto a dostali k němu přednabitou CCS kartu na 5000,--Kč. Teď mi šéf přinesl od pumpy účtenku s nadpisem CCS bonus, zjednodušený daň. doklad , na němž je částka za benzín v hodnotě 1000,--Kč s DPH. Potřebuji benzín nějak proúčtovat, protože ho musím dostat do knihy jízd. Na jaké účty v Pú tohle zadat? Jako dar?
Předem děkuji za radu.
Jana