Sleva na dítě - malé příjmy

• (neregistrovaný)

27. 3. 2007 9:03

Zpracovávám společné zdanění známé:
    manželka byla na mateřské od 12/05, na dítě si uplatňuje manžel.
    Ale na druhé dítě to má manželka - měla příjmy cca 16 tis. + mateřská a dále pak rodičovský příspěvek.

Může si manželka uplatnit slevu, započítává se do násobku minima i ta mateřská nebo ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2007 10:51

Re (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě - malé příjmy
      Ne.
      Obě děti uplatněte u manžela. Manželka dá manželovi čestné prohlášení že ze svých zdanitelných příjmů neuplatňovala slevu na dítě a že žije s poplatníkem ve společné domácnosti (manželem).
      Nevadí, že manžel uplatňoval jedno dítě a ve společném zdanění bude mít dvě. O těch 6000Kč /12měsíců se mu navýší přeplatek na dani.
      Manželka nesplnila podmínku pro uplatnění slevy na dítě.
      Re

• 27. 3. 2007 11:51

D. (neregistrovaný)

Ale já myslím, že by manželka slevu uplatnit mohla....ale ne bonusy na děti...A při SZM by se to vlastně srovnalo, když na ní manžel převede příjmy. Podle mě je jedno, kdo si dítě uplatní.

• 27. 3. 2007 12:29

Láďa (neregistrovaný)

Ale u svých vlastních příjmů nesplnila podmínku příjmu alespoň 6násobku minimální mzdy.

• 27. 3. 2007 13:43

D. (neregistrovaný)

Taky nemluvím o bonusech. Sleva a bonus jsou dvě věci. Já si myslím, že může i na sebe uplatnit děti. Protože ji manžel jakoby dá polovinu příjmů, tak uplatní slevu. Bonusy ji nikdo nevyplatí. Hledala jsem i v minulých diskuzích ještě radši....třeba se připojí i jiní...
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=300391

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).