Re: RZ a exekuce
to máte pravdu, ale tohle byla známá,tak doufám,že tomu mohu věřit, v každém případě jde o příjem,tak by se asi měl zabrat ..?
Já na to jdu logickou úvahou - řekněme, že mám dva zaměstnance se stejným výdělkem a stejnou exekucí. Jeden mi podepíše Prohlášení, takže má menší daň a větší čistou mzdu - tedy mu mohu zabavit víc, než druhému, který by mi třeba úmyslně Prohlášení nepodepsal - v očekávání, že podepíše dodatečně po skončení roku, a že se z přeplatku nic nesrazí. Během roku by měl daň vyšší, a tedy nižší srážky. To by se mu jistě líbilo! Mně ale ne, já vypočítám srážku z celého příjmu včetně přeplatku. :-)
Existuje to někde napsané, že mám sebrat ten daňový přeplatek? Kdysi jsem měla problém s exekucí s jedním vrátným - přišel na mě a když jsem to začla hledat, tak měl pravdu. Chci tomu předejít. Já jsem logickou úvahou došla k tomu, že když by si dělal DP sám a měl přeplatek a na jiné nedoplatek, tak mu přeplatek FÚ také zabaví. snažila jsem se to najít v Abecedě mzdové účetní, ale nic jsem nenašla...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2007 13:16
Zaměstnanec bude mít vysokou vratku daně a má exekuci. Můžu mu vratku daně strhnout? Kde najdu příslušné paragrafy? Když jsem zadala do programu exekuci 1/3 ze mzdy, tak mu strhlo jen z toho, co skutečně vydělal a vratku daně mu nechal PC celou.