Re: přiznání k dani z příjmu FO
Bude dodatečné a radím vám, zavolejte si na váš FÚ a domluvte se přímo tam, co kvůli tomu budou chtít. Všude chtějí něco jiného.
Daňové přiznání bude řádné, protože za rok 2005 žádné nepodával. Psala jste, že mu účetní udělala roční zúčtování daní. Potvrzení o zdanitelných příjmech budete potřebovat. Jestli v roce 2005 nepodávala manželka DP a měla také jenom roční zúčtování, tak rovnou udělejte SZM. Předpokládám, že za rok 2006 jim ho děláte. I když vlastně teď jsem si všimla, že nepíšete jestli je ženatý.
On ženatý není, ale děti mají spolu-což jsem doložila rodným listem jako přílohu a čestným prohlášením, že žijí v jedné domácnosti.¨
Takže podám rok 2005+2006 dohromady?Akorát mi tedy musí ještě donést Potvrzení o zd.příjmech za rok 2005,kde vlastně bude mít napsáno,že roční zúčtování bylo provedeno.Pak vlastně všechny příjmy sečtu a na řádku kde je úhrn sražené daně, odečtku již zúčtovanou daň z roku 2005+2006.Pochopila jsem to dobře??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2007 8:59
Dobrý den,prosím o radu.Mzdová účetní známého provedla roční zúčtování,aniž by mu poradila,že si může uplatnit slevu na děti.připravila jsem mu daňové přiznání, kde jsme částku u úhrnu sražené daně snížili o částku provedeného ročního zúčtování,je na Potvrzení o zdan. př. a na děti jsme uplatnili slevu.Ale zjistili jsme že ani v roce 2005 si slevu na děti neuplatnil.myslíte,že jde v přiznání za rok 2006 ještě uplatnit nějak zpětně slevu na děti z roku 2005? V roce 2005 mu mzdová účetní provedla roční zúčtování,ale samozřejmě se o slevě na děti nezmínila.Děkuji moc za odpověď. (děti se narodili v roce 2005) magda