Výpověď dohodou

• (neregistrovaný)

28. 3. 2007 9:22

Dobrý den,prosím o radu.Majitelka nám ústně oznámíla, že bude rušit provozovnu a nabýdla práci v jiné,kterou nemám ve smlouvě.To se mi nelíbí a tak jsem podal výpověď z pr. p. dohodou z důvodů rušení provozovny. Bude-li souhlasit, vzniká mi nárok na odstupné?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2007 11:20

MH (neregistrovaný)

Re: Výpověď dohodou
      Nevim, zda se neco zmenilo s novym ZP, ale vzdy platilo, ze pokud date vypoved Vy, nemate narok na nic. Leda byste se na tom dohodli.
      MH

• 1. 4. 2007 18:17

verča (neregistrovaný)

Re: Výpověď dohodou
      Pokud máte v pracovní smlouvě napsáno, že výkon práce je v bodě A a zaměstnavatel chce, aby jste pracoval v bodě B, tak s tím nemusíte souhlasit. V takovém případě by Vám měl dát zaměstnavatel výpověď podle § 52, výpovědní doba minimálně 2 měsíce s nárokem na odstupné minimálně ve výši 3 měsíců. Pokud by jste se dohodli na dřívějším skončení pracovního poměru dohodou, také lze. V takovém důvodu trvejte na tom, aby v takové dohodě bylo napsáno, že k ní dochází ze stejného důvodu jako je uvedeno v § 52. Pak máte také nárok na odstupné. Pokud by tam taková zmínka nebyla, nemáte nárok na NIC a ostrouháte. V žádném případě bych ale nedávala výpověď já. Přicházíte zbytečně o mnoho peněž a zaměstnavatel pěkně ušetří!!! Vás bych v takovém případě chtěla mít za zaměstnance.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).