Re: jak účtovat stravenky z pozice resta
Stravenky na konec měsíce sečtu a vnitřním účetním dokladem zaúčtuji jako tržbu, ze které odvádím DPH. Když mi příjdou peníze na účet (za stravenky), je to pak ostatní nedaněný příjem.
Pokud máte daňový doklad na provizi, také účtuji vnitřním úč. dokl. (režie) a DPH uplatním.
Re: jak účtovat stravenky z pozice resta
Já počkám,až přijde faktura,stravenky zaúčtuji jako nedaňový příjem,provizi červeně na daňový základ a DPH jako tržbu,tím mám zaúčtovanou stejnou částku ,která přijde bankou a na konci měsíce zaúčtuju stravenky v tržbách,tedy dávám do příjmu a z té odvádím DPH.Pokud máte Pohodu,tak tam se to super proúčtuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2007 18:59
Dobrý den, může mi někdo poradit, jak správně v daňové evidenci účtovat- v retauraci mi hosté "platí" stravenky, já poté vystavím fa a stravenky mi jsou proplaceny. Nevím, který příjem danit, či nedanit, a jak je to s DPH?