Nedaňové náklady,pkdo mi poradí ???

• (neregistrovaný)

28. 3. 2007 19:55

Dobrý večer,
    chtěla jsem se zeptat, mám Výsledovku, kde mi vyjde nějaký zisk nebo ztráta, v mém případě zisk, v tomto HV mám zahrnuté i nedaňové náklady, než začnu psát tento zisk nebo ztrátu do daň. přiznání a zisk navyšovat o tyto ned.náklady,musím náklady nejdříve ponížit o nedaň. náklady, tudíž mi vyjde větší zisk a potom v daň. přiznání navýšit ???
    Nebo výši zisku nechávám takovou jaká my vyjde ve výsledovce a pouze navýším v daň. přiznání ???
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2007 20:08

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Nedaňové náklady,pkdo mi poradí ???
      Na začátek daňového přiznání píšete celkový HV, tj. daňové i nedaňové náklady i výnosy, prostě všechno. Teprve na dalších řádcích očišťujete HV o ty nedaňové položky a na konci se vám z toho vyloupne jen čistý daňový základ.

• 28. 3. 2007 21:05

Dostálová H. (neregistrovaný)

Re: Nedaňové náklady,pkdo mi poradí ???
      +
      Do daňového přiznání uvedete zisk podle výsledovky a daňové přiznání upravíte v položkách upravujících základ daně oddíl E - úprava dle § 5 a 23 zákona, tzn. zvýšíte základ daně o položky nedaňové, případně snížíte základ daně o položky, které nemáte zahrnuté ve výsledku hospodaření. Tzn. upravuje základ daně pouze v daňovém přiznání .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).