Cesťaky SDH

• (neregistrovaný)

29. 3. 2007 14:51

Přeji pěkný den,
    jsem sbor dobrovolných hasičů, což je "nezisková instituce sloužící domácnostem" aspoň co jsem našel v registraci.

Mam dotaz podle čeho se provádí účtovaní cest. Jelikož vlastně to nejsou služební cesty jako takové, nikdo z členu není zaměstnancem.
    Prostě členové jezdí na soutěže a jako účetní bych chtěl do účetnictví začít účtovat cesty přes cesťáky. Chtěl bych to udělat nějakým způsobem že by se vnitřně schválilo na schůzi že se bude účtovat pro všechny 5kč za km ale netuším jak to zavést do účetnictví.

Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2007 7:18

xxx (neregistrovaný)

Re: Cesťaky SDH
      To je pro mě novinka, že si mohou členové SDH účtovat cesťáky. U nás vše dělají dobrovolní hasiči dobrovolně a vše zadarmo.

• 30. 3. 2007 7:57

sdh - hasiči (neregistrovaný)

Re: Cesťaky SDH
      >To je pro mě novinka, že si mohou členové SDH účtovat
      >cesťáky. U nás vše dělají dobrovolní hasiči dobrovolně
      >a vše zadarmo.

Dobrovolně neznamena zdarma. Ale radeji vysvetleni. Jelikoz nase SDH nema dopravni automobil jezdime vlastnimi auty. Jedna se hlavne o souteze. V druzstvu muzu a zen jen +/- 15 lidi, coz musim vzdy vzit cca 3 osobni auta. No a ridicak nemaji vsichni aby jsme se stridali. Proto jezdi z nich cca 6 lidi. No a tim padem treba nekdo rocne najezdi kolem 2000km, coz je celkem dost a asi ze sveho tezko nekdo da 6000 kdyz je student na benzin.
      No a proto jsme se rozhodli ze vzdycky udelame nejakou spolecenskou akci (karneval, karaoke apod.) z cehoz se prave za benzin plati.
      No ale chtel bych to oficialne zavest do ucta at v tom neni chaoz.
      Takze zkuste nekdo poradit.
      Dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).