Přijatá záloha v daňové evidenci

• (neregistrovaný)

29. 3. 2007 16:38

Dobrý den. Vedu daňovou evidenci, jsem čtvrtletní plátce DPH a problém mám následující: V říjnu jsem vystavila zálohovou fakturu, která mi byla téhož měsíce zaplacena a tak jsem vystavila daňový doklad. Zdanitelné plnění nastalo v prosinci, takže jsem vystvila fakturu s vyúčtovanou zálohou, která ale ještě nebyla doplacena. Nevím, jak mám tento případ promítnout do daňového základu pro daň z příjmů.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2007 17:25

Vladík (neregistrovaný)

Re: Přijatá záloha v daňové evidenci
      1.Když vedete DE, nesmíte vystavit daňový doklad na přijatou platbu
      2.Zaplacená záloha jde celá do daně z příjmů
      3.Na konečném dokladě bude DPH za celé plnění, odpočet zálohy a zbytek bude do daně z příjmů- samozřejmě při zaplacení

• 29. 3. 2007 17:34

Zuzik (neregistrovaný)

Jelikož vedete DE, tak nesmíte vystavit dań.doklad k přijaté záloze !

Když už se Vám to tak povedlo ( copak asi druhá strana ? odečetli si DPH? ), tak co s tím ? Nepíšete jestli jste Q.plátcem. Pokud ano, pak Vám to DPH vyjde na stejno. Ale jestli je druhá strana měsíčním plátcem, pak se ona může dostat do problémů. Doporučuji :
      Kontaktovat druhou stranu. Daň.doklad na přijatou zálohu stornovat a opravit konečnou fakturu, na které odečtete celkovou částku uhrazené zálohy.

Každopádně si dejte do příjmů CELKOVOU UHRAZENOU čásku zálohy.

Faktura konečná Vám zůstane celá v pohledávkách a danit její příjem budete až dnem úhrady a daňový příjem bude tvořit uhrazená částka mínus celkové DPH.

• 29. 3. 2007 20:44

Lála (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).