Re: zdr.a soc.pojiš.u osvč+zaměst.-prosí
Ano musí, ale za určitých podmínek.
Zálohy pro rok 2007:
- pro sociálku ve Vašem případě OSVČ nepřesáhla rozhodnou částku 45.200Kč, takže ji nevzniká povinnost platit zálohy na sociálním pro rok 2007.
-na zdravotním nemusí odvádět zálohy,pokud ze zaměstnání je odvedeno zdravotní poj. alespoň v minim.výši.
V přehledu r.2006
uvedete výši doplatku dle vypočítaných vzorců, ovšem se nedopočítá do minimálních odvodů, platí jen z té částky 42 627. Ale u soc. je nutné doložit potvrzení ze zaměstnání že jeho příjmy byly alespoň 90.840Kč. To splňuje.
Re
Moc děkuji, ale asi jsem natvrdlá.
pokud jsem to vypočítala správně, tak:
soc.platit nebude
a zdr. mi vyšlo zaplatit 2878,-Kč
Když jsem si všechny uvedené příjmy z roku 2006 zadala do formulářů fy ASPEKT vyšly mi zálohy na rok 2007
soc. 686
zdr.1360
Je to možné?
děkuji Eva
musíte ve formulářích pro soc. i zdrav. zatrhnout, že bude OSVĆ jako vedlejší činnost i v r.2007, pak by se to mělo spočítat správně - zálohy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2007 5:54
již předem moc děkuji!
Zajímá mě, jestli osvč(na vedlejší po celý rok)a zároveň zaměstnanec musí platit zdr.a soc.poj.z podnikání pokud odvádí
ze závislé?
A co zálohy v dalším roce
dílčí základ ze závisl.činnosti=223264
dílčí základ z podnikání=42627
Už jsem přečetla spoustu, ale pořád mi to není jasné.
Děkuji.