Re: Dotaz pro právníka.
A se zkusit obrátit na poštu? Musí mít nějaký záznam, že jste balík poslala - i když nevím jak dlouho jsou povinni doklady uschovávat.
Re: Dotaz pro právníka.
Dodávka patrně proběhla podle občanského zákoníku a tam je promlčecí lhůta 3 roky.
Také v zákoně na ochranu spotřebitele by se něco nechalo najít, ale nechci lést graverovi do zelí.
A hraběcí rada na závěr: schovávat si doklady do skončení záruční doby resp. promlčení mého závazku.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2007 7:18
Před několika lety jsem si na dobírku objednala masožravé rostliny. Po rozbalení jsem viděla, že jsou moc malé a zvadlé. Zásilku jsem vrátila odesílateli. Po půl roce se ozval s tím, že jsem zboží nezaplatila. Dopisem jsem vysvětlila, že jsem je vracela a nyní, po - nevím přesně po kolika letech mi od něj došel dopis, že mám zaplatit včetně penále něco přes tisíc korun, jinak na mě pošle exekutora. Doklady už samozřejmě nemám. Co ted´? Děkuji za radu.