Pozemek na měsíci

• (neregistrovaný)

30. 3. 2007 7:44

Setkal jste se již někdo s pozemkem na měsíci? S.r.o. ( správa nemovitostí) si od jisté společnosti koupila část pozemku na měsícicca 1500,- Kč činí faktura včetně DPH ( jsou plátci DPH).
    Kam bych toto měla zaúčtovat jestli to mohu dát do daňových nákladů a odečíst DPH? Zkuste napsat Váš názor děkuji ještě jsem se s tím nestkala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2007 8:36

xy (neregistrovaný)

Re: Pozemek na měsíci
      ano, v televizi o tom mluvili (v seriozním pořadu), že opravdu tato možnost existuje
      nechápu sice nač je to dobré, ale někdo asi neví co s penězi a má dobrý pocit, že vlastní něco neobvyklého a možná věří i v to, že se někdy po "svém" pozemku projde

• 30. 3. 2007 14:58

Eva M. (neregistrovaný)

Jéé, to je pěkný :-))) No, předpokládám, že k tomu měsíčnímu pozemku bychom měli přistoupit obdobně jako k pozemskému - tj. nákup nedaňově a neodepisovat. Leda v případě prodeje dát do nákladů pořizovací cenu.

• 30. 3. 2007 15:25

xy (neregistrovaný)

hlavně, aby se nenašla firma, která prodá jeden pozemek několika zájemcům (třeba i v několika státech) - aby z toho jednou nebyla nějaká mela
      doufám také, že mě jednou moji potomci neproklejí za to, že jsem výhodně nekoupila pro jejich chalupu pozemek
      přeji všem hezký víkend na Zemi

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).