Re: účet ve sdružení a pro OSVČ zároveň
Svým způsobem taky,ale oni mají dvě auta.A hlavně podle smlouvy si řekli napůl,tak napůl.
Účtuju sdružení. Každý ze společníků má svůj účet. Jeden ze společníků je pověřen vedením účetnictví . Z jeho účtu a pod jeho hlavičkou vše účtuji - faktury, příjmy, výdaje. Jednou měsíčně jim to spočítám a rozdělím jim výnosy . Oba jsou plátci DPH - taky máte plátce ? BNajkonci roku uzavřu to účetnictví a příjmy a výdaje rozdělím na poloviny a to jim zapíšu do daň. přiznání. Dělám to už 4 roky a už mi to nepřipadá tak divné. Napište mi e-mailovou adresu a pošlu Vám vzor toho měsíčního vyúčtování jestli chcete.
to by bylo skvělý, taky mám oba plátce. Trochu jsem pátral a už jsem taky lecos zjistil. Letos právě dělám sdružení poprvé a samozřejmě jsem si to nechal na poslední chvíli. Takže e-mail: kubicko@centrum.cz. Moc díky za reakci. Hodně mi to pomůže.
Dobrý den,
mám rovněž tento stejný případ, 2 účastníci, jeden vede účto -dosud jsme vedli DE za sdružení, od r. 2006 PÚ.
Mohu vás též poprosit o zaslání měsíčního vyúčtování ? Děkuji
artemi@centrum.cz
Rovněž nemám zatím představu o ukončení roku - v DE jsem jim prostě vše rozpůlila do DP, při vedení PÚ a povinnosti předložit rozvahu a výsledovku - přeúčtovávat jim nějak majetky, pohledávky ...?
>
>Účtuju sdružení. Každý ze společníků má svůj účet.
>Jeden ze společníků je pověřen vedením účetnictví . Z
>jeho účtu a pod jeho hlavičkou vše účtuji - faktury,
>příjmy, výdaje. Jednou měsíčně jim to spočítám a rozdělím
>jim výnosy . Oba jsou plátci DPH - taky máte plátce ?
>BNajkonci roku uzavřu to účetnictví a příjmy a výdaje
>rozdělím na poloviny a to jim zapíšu do daň. přiznání.
>Dělám to už 4 roky a už mi to nepřipadá tak divné.
>Napište mi e-mailovou adresu a pošlu Vám vzor toho
>měsíčního vyúčtování jestli chcete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2007 9:47
Prosím, poraďte mi, jak mám účtovat účet, který má OSVČ jako svůj a zároveň ho používá i pro sdružení (pouze dva členové - i ten druhý má samozřejmě stejná práva k účtu). Nepovedlo se mi ho přesvědčit, aby založili nový společný účet, trval si na svém.
Jako svůj ho defakto už nepoužívá, jednalo se jen o jeden měsíc, doplatil z něj veškeré své závazky a teď ho používají oba společně pro sdružení.
Jedná se mi hlavně o veškeré poplatky a úroky a taky o kontokorent. Mám to účtovat vše do sdružení, nebo to mám účtovat jen té OSVČ? Ve smlouvě nemají napsáno, že zrovna tyhle položky budou považovány jako společné příjmy či výdaje. Vedeme DE.
Děkuji za odpovědi