Re: Vyloučená doba
Příklad:
pokud platíte zaměstnanci příspěvek na důchod.pojištění ve výši 100 Kč/měs. a on bude celý rok 2007 nemocný, potom bude jeho ELDP vypadat takto
0++ 1.1.-31.2. vyloučená doba 0 příjem 1200 Kč!!
ten zaměstnanec Vás bude opravdu "milovat" za to, že jste mu vlastně snížili budoucí důchod
a pokud se za život bude tato situace několikrát opakovat, potom důchod bude mít opravdu hodně snížený
takže se přikláním k názoru, aby zaměstnavatelé nepřispívali zaměstnancům na penz. přip. v měsíci, pokud v něm nemají odpracovaný alespoň 1 den
ELDP bude vypadat takto (vypadlo mi 365 KD)
O++ 1.1.-31.12. 365 vyl.doba 0 VZ 1 200
nic na tom ale nemění - na budoucím důchodu bude poškozen
Prostě vy nesmíte vyhodit z vyloučených dob neoprávněně nic.Pouze o ty měsíce nemoci , kdy měl pojištěný příjem , snížíte vyloučené doby.Samozřejmě, že ten způsob co jste si zvolili
,že rozmělníte jeho příjem např.1200 by se pak bral jako příjem za rok a byl by poškozen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2007 10:27
Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, jak se projeví vyloučená doba při výpočtu důchodu?
Jde mi o to, že když vyplácíme příspěvek na životní pojištění, pak lidem, kteří jsou celý měsíc na nemocenské nebo na mateřské, se nedá tento měsíc do vyloučené doby.