Re: Dítě studující v zahraničí -daňový b
Na studium ho vyslala škola v ČR? Potom máte potvrzení o studiu na škole v ČR. Bylo mi doporučeno, že pokud nevím,zda zvýhodnění na dítě uplatnit nebo ne, tak se mám obrátit na dávky soc.podpory. Pokud je nárok na PnD, tak je tato škola uznána a tudíž náleží i daň.zvýhodnění. Už jsou to ale určitě 2 roky co jsem tento problém řešila, takže nevím, zda nejsou změny.
Re: Dítě studující v zahraničí -daňový b
Studium na středních a vysokých školách v cizině lze považovat za soustavnou přípravu na budoucí povolání jen na základě rozhodnutí MŠMT ČR, že konkrétní studium je postaveno naroveň studia na středních nebo vysokých školách v ČR. Rozhodnutí je vydáváno na základě písemné žádosti studenta nebo osoby oprávněné jednat za studenta. K žádosti se přikládá potvrzení školy o studiu opatřené razítkem a podpisem oprávněné osoby. Pro daňové účely při uplatnění daňového zvýhodnění na vyživované studující dítě v domácnosti či odpočtu pro studenta se zaměstnavateli předkládá rozhodnutí vydané českým ministerstvem a pravidelně potvrzení zahraniční školy o trvání (zahájení) studia. Jedná-li se o potvrzení v jiném než v českém a slovenském jazyce, měl by být připojen úředně ověřený překlad (§ 3 odst. 1 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2007 11:26
Synovi bylo teď 18 a studuje v zahraničí. Mohu si na něj uplatnit daňové zvýhodnění? Díky za odpověď..