Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2007 18:28
Moc prosím o pomoc. Moje mamka je v důchodu a chtěla by požádat o příspěvek na bydlení, chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tímto příspěvkem.
Jde mi o to, že mamka je v bytě mýho bratra (jejího syna), kde má zřízeno věcné břemeno. Zjistila jsem, že jí do toto co platí započtou:
plyn, elektřinu(za je psaná, ale ta je psaná na mého otce,musí se přehlásit?(trvalé bydličtě má jiné a taky bydlí jinde.
Dále pak popelnice.
Na soc. odboru mi řekli, že pokud je byt na bratra (a i kdyby byla vlastníkem mamka), tak fond oprav se do toho nezapočítává.
Jinak v té evidenci co je ze správy domu, je právě ohřev teplé vody, studená voda napsaná na bratra, tak to jí asi taky nezapočtou, že?
Ještě mě napadlo, že aby ten fond oprav dostala alespoň částečně také do té sumy, mohla by s bratrem udělat nájemní smlouvu a jako, že mu platí částku za nájem, ale asi by nesměla přesáhnout 15000 Kč za rok, aby to bratr nemusel danit,že?
Děkuji moc za vaše komentáře!
Míša