Re: Zaplaceno na jiný účet, co s tím?
Tak si ji zaúčtujte jako zaplacenou a použijte výpis starého účtu s tím,že kolega si platbu nebude účtovat a vám ji převede na váš účet,ať vám to podepíše,asi to potřebujete ještě do daní? Pokud se jedná o letošní rok,tak počkejte,až vám to kolega převede jako pro něj neplatnou platbu a pak si ji proúčtujte.Jde o dohodu mezi vámi a jestli to není problém,tak si to proúčtujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2007 9:29
Byla mi proplacena faktura na dřívější číslo účtu, který není nyní můj. Plátce zaplatil dřív, než dostal fakturu a o rozdělení firmy nevěděl...
Platbu mi kolega vyplatí, o nic nepřijdu, jen nevím jak to mám zanést do daňové evidence.
Nemohu vystavit fakturu k proplacení na účet, protože tam mi již peníze zákazník nezašle,.... Popravdě, kolega by měl vrátit peníze zákazníkovi a ten zaplatit na správný účet podle faktury, ale... A navíc kdo dnes platí faktury včas, nebo dokonce před vystavením, takže zákazníka tím nechci zatěžovat. Poradíte mi nějaké řešení?