Uplatňování nákladů

• (neregistrovaný)

31. 3. 2007 12:12

Dobrý den,

podnikám teprve prvním rokem - omluvte prosím můj dotaz:

musím uplatňovat v daňové evidenci veškeré náklady? Např. nákup zboží, které je následně prodáno - potřebuji mít větší zisk, abych dosáhl na půjčku.

děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2007 13:57

Jana (neregistrovaný)

Re: Uplatňování nákladů
      >Dobrý den,
      >
      >podnikám teprve prvním rokem - omluvte prosím můj
      >dotaz:
      >
      >musím uplatňovat v daňové evidenci veškeré náklady?
      >Např. nákup zboží, které je následně prodáno - potřebuji
      >mít větší zisk, abych dosáhl na půjčku.
      >
      >děkuji za odpověď

>
      >měl byste,ale když to nepotřebujete,tak stejně každá kontrola kontroluje pouze doklady,které jí předložíte,takže když některé náklady pro svoje podnikání hradíte "ze svého" a do výdajů si to nedáte,tak je to vaše rozhodnutí,paragony ale z účetnictví vyhoďte

• 31. 3. 2007 14:06

ZdenaR (neregistrovaný)

Doklady o nákupu zboží, které neuplatníte jako výdaj na podnikání, si zachovejte. Buď je nechejte v DE jako výdaje bez vlivu na základ daně, nebo uložte někde zvlášť, ale nevyhazujte je.

• 31. 3. 2007 16:49

IL (neregistrovaný)

Takže vy nakoupíte zboží, které nedáte do výdajů a následně jej prodáte, ale dáte do příjmů. A nebude třeba případnou kontrolu zajímat, kde jste vzal prodané zboží? Řeknete, že jste ho nakoupil za soukromé peníze nebo za co? Podnikání je vašim jediným zdrojem příjmů?

• 31. 3. 2007 18:17

Jan (neregistrovaný)

Ano, podnikaní je jediným zdrojem příjmů. Zboží jsem normálně koupil na fakturu, kterou můžu klidně předložit - jen mě zajímalo, jestli tohle kontrola zkousne ) vím..je to postaveny na hlavu, ale sama asi víte jak těžké je někdy získat půjčku v začátcích, když se začíná od nuly

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).