Re: Uplatňování nákladů
>Dobrý den,
>
>podnikám teprve prvním rokem - omluvte prosím můj
>dotaz:
>
>musím uplatňovat v daňové evidenci veškeré náklady?
>Např. nákup zboží, které je následně prodáno - potřebuji
>mít větší zisk, abych dosáhl na půjčku.
>
>děkuji za odpověď
>
>měl byste,ale když to nepotřebujete,tak stejně každá kontrola kontroluje pouze doklady,které jí předložíte,takže když některé náklady pro svoje podnikání hradíte "ze svého" a do výdajů si to nedáte,tak je to vaše rozhodnutí,paragony ale z účetnictví vyhoďte
Takže vy nakoupíte zboží, které nedáte do výdajů a následně jej prodáte, ale dáte do příjmů. A nebude třeba případnou kontrolu zajímat, kde jste vzal prodané zboží? Řeknete, že jste ho nakoupil za soukromé peníze nebo za co? Podnikání je vašim jediným zdrojem příjmů?
Ano, podnikaní je jediným zdrojem příjmů. Zboží jsem normálně koupil na fakturu, kterou můžu klidně předložit - jen mě zajímalo, jestli tohle kontrola zkousne ) vím..je to postaveny na hlavu, ale sama asi víte jak těžké je někdy získat půjčku v začátcích, když se začíná od nuly
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2007 12:12
Dobrý den,
podnikám teprve prvním rokem - omluvte prosím můj dotaz:
musím uplatňovat v daňové evidenci veškeré náklady? Např. nákup zboží, které je následně prodáno - potřebuji mít větší zisk, abych dosáhl na půjčku.
děkuji za odpověď