Kam zaúčtovat

• (neregistrovaný)

1. 4. 2007 2:52

kam zaúčtovat ztracene doklady, abych je nemusela dávat do nedanových nákladů. pohledávka za společníkem nebo něco takového. Platby prošly bankou ale nejsou na to doklady. podvojko.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2007 9:43

Martina (neregistrovaný)

Re: kam zaúčtovat
      U plateb přes banku se dá zjistit, o co se jednalo a většinou si vytelefonuju kopie. Pokud ne, nebo nějaký "dobrák" společník zaplatí z účtu sro svojí soukromou platbu, účtuju přes 355 a hned druhý den úhradu té pohledávky hotově 211/355.

• 1. 4. 2007 10:55

alena (neregistrovaný)

jedná se o poplatky na dálnici hrazené kartou a všechny ty kartičky ztratil, kde bylo od kud kam se jelo, jaký popl. v eurech se tam platil, které auto tam jelo, kolik ujelo, vlastně to je daňový doklad. Na bance probíhá jenom platba z karty v českých korunách. A to si myslím, že nám banka asi nedá. Na výpisu karty je napsáno jenom LKW berlin a kolik euro se zaplatilo, tak nevim jestli to jako daňový doklad stačí.

• 1. 4. 2007 13:56

Martina (neregistrovaný)

Na odpočet DPH by to určitě nestačilo, ale do nákladů možná ano. Já toto neúčtuju, takže si konkrétní doklad nedokážu představit. Nevím o jaké částky se jedná, ale také by se to dalo vyúčtovat jako výběr do pokladny, když k tomu žádný jiný doklad není. Jako přeplatek závazků si to asi nechcete nechat viset.

• 1. 4. 2007 19:04

alena (neregistrovaný)

Je to asi ten samý doklad jako , když máte např. naftu hrazenou kartou, máte daňový doklad a na základě toho si uděláte odpočet dph a náklad a bankou to máte jenom zaplaceno. Tohle je to podobné, ale mně zůstala jenom ta banka, ale ty doklady ne. Takže na bance mám, že jsem hradila kartou a to je vše co mám, to bych si nedovolila nákladovat. Je to stejné jako když ztratíte ten paragon od tý nafty, tak taky nic neznákladujete. Nebo jo. Takže jsem myslela , že bych to dala společníkovi na 355 a až by se to našlo jestli se to najde, tak bych udělala dodatečný je toho totiž za 320000Kč..

• 1. 4. 2007 19:20

Martina (neregistrovaný)

To skutečně není zanedbatelná částka. To je taky dobrák, ztratit doklady od takové sumy. Udělala bych to asi také přes 355 a počkala, až si ten dotyčný uklidí auto nebo stůl. To se pak najde spousta věcí...I tři roky staré doklady se mi pak dostanou do ruky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).