Re: Účtování předplacené telefonní karty
Na FU mi bylo řečeno, že abych si to mohl uplatňovat musel bych vézt "sesit" kam v kolik a kolik me to stalo, ale že s největší pravděpodobností mi to stejně vyhodí. Takže nedoporučuju
OB
>Jak správně zaúčtovat v DE a DPH
>účtenky za předplacené tel. karty (GO, Twist,
>Vodafonekarta)?
>Je to nákladová položka?
>Celá či alespoň částečně? Z jaké části?
>Lze si odečíst DPH, jsem-li plátce?
>
>Děkuji za odpověď
>
>
>
>Jak správně zaúčtovat v DE a DPH
>účtenky za předplacené tel. karty (GO, Twist,
>Vodafonekarta)?
>Je to nákladová položka?
>Celá či alespoň částečně? Z jaké části?
>Lze si odečíst DPH, jsem-li plátce?
>
>Děkuji za odpověď
Pokud si necháte při nákupu napsat daňový doklad,tak jsou to daňové náklady a DPH si také uplatnit můžete
>
>
>
Tak teď opravdu nevím:(
Jedna strana tvrdí že ano, druhá že ne a z třetí (mimo tuto diskuzi) jsem zaslechl, že ano, ale jen částečně - paušálně ve výši X%. Číslo X jsem bohužel zapomněl. Tuším že bylo asi 40.
Každopádně budu vděčný za další názory a zkušenosti!
Díky všem.
Pokud já vím, tak x% se mohlo uplatnit z vyúčtování služeb z pevné linky, kterou nemáte přihlášenou na živnost. Pokud máte daňový doklad, lze dát do nákladů. Vždyť většina malých živnostníků na těchto předplacených kartách "staví" své náklady.Navíc je to jedna ze základních složek, jak zajistit a udržet příjmy.:(
Daňovým výdajem jsou výdaje, které slouží k dosažení, udržení a zajištění příjmů. To samozřejmě i předplacená tel. karta je. Je na Vás, zda si troufnete dávat do daňových výdajů všechny účtenky v plné výši, Vy sám nejlépe víte, zda všechny hovory souvisí s Vaším podnikáním. Pokud těch účtenek nemáte do měsíce bůhvíkolik, nejlépe ještě posbírané od všech známých, tak se toho nebojte:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2007 8:50
Jak správně zaúčtovat v DE a DPH
účtenky za předplacené tel. karty (GO, Twist, Vodafonekarta)?
Je to nákladová položka?
Celá či alespoň částečně? Z jaké části?
Lze si odečíst DPH, jsem-li plátce?
Děkuji za odpověď