Daňová evidence-jak se vede?

• (neregistrovaný)

1. 4. 2007 11:19

Letos začínám podnikat,povedu daňovou evidenci a budu uplatňovat výdaje paušálem. Prosím o radu, jak při této evidenci povedu příjmy,výdaje-kam mám zapisovat údaje,jak se tytoknihy jmenují.Nerozumím tomu,ale rád bych to zvládal sám bez účetní,nepředpokládám,že bych měl nějaké komplikace.Výdaje-příjmy-pojistné. Díky Popřípadě mně odkažte na odbornou literaturu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2007 11:24

Pája (neregistrovaný)

Re: Daňová evidence-jak se vede?
      Aha,asi jsem to napsal špatně,nepovedu daňovou evidenci ale budu pouze uplatňovat výdaje %. Nebudu mít žádný hmotný ani nehmotný majetek, je prostá koupě a prodej.žádné zásoby.Tak pouze pro tyto jednoduché úkony potřebuji zapisovat doklady a nevím kam!

• 1. 4. 2007 11:34

Olina (neregistrovaný)

stačí, když povedete jakousi knihu faktur a budete si do ní zapisovat úhrady, a nebo, pokud to budou příjmy v hotovosti bez faktur, pak seznam přijmových pokladních dokladů

• 1. 4. 2007 11:37

Petra (neregistrovaný)

Nevím jak dalece povedete kolik dokladů atd.Ale pokud chcete začít sám a nemáte základy účetnictví ani daňové doporučuji literaturu od firmy Anag, Sagit koukněte na jejich webovky knihy přímo pro vedení danové evidence.Uvidíte jestli budete vést ručně nebo si pořídíte software.Jinak jednoduše evidence přijatých a vydaných faktur,banka, pokladna,peněžní deník.

• 1. 4. 2007 17:22

Jirka (neregistrovaný)

---
      S Petrou souhlasím, ale musíte si ujasnit více věcí.
      Když budete pouze uplatňovat výdaje % a jak píšete "prostá koupě a prodej.žádné zásoby", tak musíte mít rabat nejméně 100% aby se Vám paušál vyplatil.
      Příklad koupíte za 100, prodáte za 200 - rabat 100%.
      Paušál 50% z příjmu 200 Vám pokryje pouze nákupní cenu.
      Paušální výdaje jsou sice lákové, ale vždy se nehodí.
      ---

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).