Re: Exekuce.
Myslím, že za 13 let je to promlčené. Lístek jste vyhazovat neměla, to je zásadní chyba. Když ho teď nemáte, nemáte ani důkaz, že jste si kytky nenechala a třeba je nezasadila. Těžko Vám někdo půjde kontrolovat zahradu. Bez lístku může zahradník říct, že mu žádné kytky nepřišly. Kdyby je nepřevzal, vrátily by se zpět Vám, ale i to se dá jednoduše zapřít. Asi bych prosila o radu právníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2007 7:45
Prosím o radu- v červenci 1994 jsem dostala objednanou zásilku. V balíku byla složenka na zaplacení a zvadlé kytky. Poslala jsem je zpět. Po nějaké době mi došla upomínka,že jsem složenku nezaplatila. Poslala jsem dopis s vysvětlením, že jsem balík vracela. Dodnes mě pan zahradník zhruba jednou za dva roky pošle doporučený dopis se složenkou a dopisem, že mě dá k soudu nebo na mě pošle exekutora. Je to záležitost skoro 13 let stará a já jsem podací lístek od balíku vyhodila hned po odeslání toho prvního dopisu s vysvětlením. Marně se snažím pročítat občanský zákonník, práva spotřebitele a podobné. Máte někdo zkušenosti? Ze soudu i exekutora mám samozřejmě strach. Je nějaká doba po které je záležitost "promlčená" nebo jiná možnost?