Re: Trvalé bydliště.
Já bych mu nic nepovolovala. On ten svůj může prodat a vy mu potom budete muset obstarat bydlení, když se ho budete chtít zbavit.Je to možná ošklivě napsáno, ale život je někdy krutý,navíc on může mít u Vás kontaktní adresu, trvalé bydliště má od skutečného pobytu rozdílné spousta lidí.
Re: Trvalé bydliště.
Trvalé bydliště nezakládá nárok na obstaraní bydlení, z tohoto titulu po vás nic nárokovat nemůže. Ovšem s těmi exekutory to může být problém, většinou moc nerozlišují co je v domě vaše a co jeho. Taky pozor na to, pokud náhodou berete nějaké sociální dávky jak vám pak budou posuzovat společnou domácnost.
Po event. rozchodu může být složité ho přimět trvalé bydliště přehlásit, nicméně jde to řešit správní cestou ale je kolem toho vyřizování a dlouho to trvá. A mezitím u vás pořád můžou zaklepat exekutoři. Spíš přemýšlejte nad tím co ho k tomuto kroku opravdu vede, pokud k tomu nemá žádný racionální důvod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2007 9:35
Můj přítel, který v současné době žije v mém domku žádá po mě, abych mu povolila trvalé bydliště i když má svůj vlastní domek v jiném městě a tam má i trvalé bydliště a podle mě s tím žádné problémy nemá. Chtěla bych vědět, pokud mu povolím trvalé bydliště, jestli např. v případě, že se rozejdeme může po mě něco z tohoto titulu požadovat nebo nárokovat.