Re: ELDP
Pokud se týká ELDZ tak záleží na programu který používáte, tak se raději obraťte na tvůrce programu. Mě v programu účto2007 od Tichého to jde normálně. Pokud zaměstnankyně odejte do důchodu a nebude dále pracovat, ukončíte normálně dohodou s uvedením odchodu do důchodu, na odhlášce pro ZP uvedete kód D.
Re: ELDP
Ukončíte dohodou pr.pom. dnem předcházejícím odchodu do důchodu.( ve vašem případě 3.4.).
Pošlete na OSSZ tiskopis, kde vyplníte,zda bude dále pracovat jako důchodce , zda má nějaké zákonné srážky ze mzdy, zda není v době podání žádosti o důchod v prac.neschopnosti.
ELDP zašlete pak na výzvu OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2007 9:41
Jak vypsat a vytisknou ELDZ na tiskopidu v počitači. Přepnou na anglickou klavesnici mi nejde. Dělam to povrve, prosim poradte. A ještě Zaměstnankyně mi odcházi 4.4. do důchodu. OSSZ mi zášle nejaky dopis k rozvázání pracovního poměru? Personalistyku a mzdy jsem začala dělat teprve teď a mám z toho hrůzu. Děkuji za rady