Příjmy či výnosy příštích období

• (neregistrovaný)

2. 4. 2007 18:55

Dostala ve 4q r. 2006 zálohovou platbu např. 200 000,- Kč, zaúčtovala jsem 221/324, dph bylo odvedeno v přiznání 4q, konečná faktura byla vystavena v roce 2007 po ukončení prací, poradí mi někdo jak je to se zaúčtováním v PU a ke konci roku? Nesedí mi vysledky... Děkuji za pomoc...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2007 21:39

Ivča (neregistrovaný)

Re: Příjmy či výnosy příštích období
      Nevím přesně, o jakých výsledcích mluvíte, ale pro to, abych Vám mohla dobře poradit bych ještě potřebovala vědět, na co to byla zálohová faktura. Buď na nějakou službu nebo něco pro ně vyrábíte, stavíte?

• 2. 4. 2007 21:47

MK (neregistrovaný)

Jste moc hodná, jsem v koncích... Zálohová faktura byla vystavena na službu, jedná se o opláštění a postavení konstrukce, je to i s materiálem. Těmi výsledky jsem měla na mysli to, že jsme hluboko ve ztrátě, tím, že tyto práce byly dokončeny až v lednu a následně fakturovány.

• 2. 4. 2007 21:58

Ivča (neregistrovaný)

Aha, ale podle popisu se jedná, že jde o nedokončenou výrobu. Jste schopni rozklíčovat, kolik nákladů jste na to v roce 2006 vynaložili? Mám na mysli spotřebu materiálu pouze na tuto zakázku, mzdové náklady+ZP, SP? Pak byste tuto částku zohlednili v roce 2006 pomocí 121/611 a měli byste lepší hospodářský výsledek.

• 3. 4. 2007 12:18

MK (neregistrovaný)

Děkuji, s těmi náklady to bude horší, ale snad ano. Můžu mít ještě dotaz? Pokud jsem zaúčtovala ty zálohy na 324, nemělo by mě to jít do výnosů nebo to na tomto účtu zůstává dál do dalšího roku?

• 3. 4. 2007 13:20

Ivča (neregistrovaný)

Zůstává do dalšího roku dokud ji nezúčtujete ve faktuře. Ve výnosech to máte už v rámci té nedokončené výroby, a kdybyste přeúčtovali do výnosů, bezdůvodně byste si je navýšili.

- přijmete zálohu 221/324
      - část peněz použijete na nákup materiálu + ostatní 501,518/221
      - účtujete o nedokončené výrobě ve výši nákladů 121/611
      a to je vše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).