Re: Finanční úřad
Dobrý den.
V ČR paltíme daň z příjmu.
Od příjmu lze odečíst výdaje na zajištění a udržení těchto příjmu (zákon o dani z příjmu)
Odčtete tedy cenu nakoupených výrobku, náklady na jejich opracování, balení, mzdy,provozní režie atd.
V případě, že vyrábíte, tak nakupujete materiál ke zpracování atd. Stejně tak potřebujete pracovní prostředky (stroje, zařízení atd.)
Ty lze odečíst jednorázově (při pořizovací ceně hmotného majetku do 40000,-/u plátce bez DPH/ nad 40000,- podléhají režimu odpisů.
Toto pro Vás asi nebude dostatečný zdroj úplných informací. Berte jako rámcové info :-)
Jako invalidní důchodce můžete uplatňovat příslušné slevy na dani aj. I toto je potřeba řešit individuálně.
Nicméně-snad Vám bude alespoň toto ku prospěchu.
V.
Re: Finanční úřad
Pokud něco prodáváte a máte na to živnostenský list, pak vedete daňovou evidenci, uplatňujete skutečné výdaje a zdaňujete rozdíl mezi příjmy a výdaji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2007 12:53
Mohu se zeptat z čeho se vypočítává Daň z příjmů fyzických osob?
Jestli je to z ceny výrobku, nebo jen rozdíl ceny před nákupem a prodejem tedy prodám zboží třeba 800kč , ale z toho jsem si vydělal 50Kč.
Jsem vůbec povinen platit Daň z příjmů , když jsem ZTP a beru invalidní důchod?
Předem děkuji za odpověd.