Finanční úřad

• (neregistrovaný)

3. 4. 2007 12:53

Mohu se zeptat z čeho se vypočítává Daň z příjmů fyzických osob?
    Jestli je to z ceny výrobku, nebo jen rozdíl ceny před nákupem a prodejem tedy prodám zboží třeba 800kč , ale z toho jsem si vydělal 50Kč.

Jsem vůbec povinen platit Daň z příjmů , když jsem ZTP a beru invalidní důchod?

Předem děkuji za odpověd.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2007 13:10

hanka (neregistrovaný)

Re: Finanční úřad
      mate zivnostensky list? Nebo na zaklade ceho nakupujete a prodavate vyrobky?
      pr. nakoupite za 500 a prodate za 800, tak vas vynos (resp. prijem) je 300 a z toho platite dan. Ale je nutno vedet, zda vedete PU nebo DE.

• 3. 4. 2007 13:13

v. (neregistrovaný)

Dobrý den.
      V ČR paltíme daň z příjmu.
      Od příjmu lze odečíst výdaje na zajištění a udržení těchto příjmu (zákon o dani z příjmu)
      Odčtete tedy cenu nakoupených výrobku, náklady na jejich opracování, balení, mzdy,provozní režie atd.
      V případě, že vyrábíte, tak nakupujete materiál ke zpracování atd. Stejně tak potřebujete pracovní prostředky (stroje, zařízení atd.)
      Ty lze odečíst jednorázově (při pořizovací ceně hmotného majetku do 40000,-/u plátce bez DPH/ nad 40000,- podléhají režimu odpisů.
      Toto pro Vás asi nebude dostatečný zdroj úplných informací. Berte jako rámcové info :-)
      Jako invalidní důchodce můžete uplatňovat příslušné slevy na dani aj. I toto je potřeba řešit individuálně.
      Nicméně-snad Vám bude alespoň toto ku prospěchu.
      V.

• 3. 4. 2007 13:15

Olina (neregistrovaný)

Pokud něco prodáváte a máte na to živnostenský list, pak vedete daňovou evidenci, uplatňujete skutečné výdaje a zdaňujete rozdíl mezi příjmy a výdaji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).