Re: žádost o další MD do 4 let věku dítě
Ještě než budete podávat žádost, zeptejte se svého zaměstnavatele, zda Vám to vůbec umožní (není to jeho povinnost)
Možná že mají ve Vaší MÚ předtištěnou žádost, kterou jen vyplníte
Nejpřesnější odpověď Vám dají na státních dávkách (kde berete rodič.příspěvek) - tam mají přesně formulováno za jakých podmínek rodič. příspěvek náleží (domnívám se, že byste mohla dávat dítě na 4 hod. denně do školky bez omezení výdělku - ale raději se zeptejte na dávkách SSP).
Re: žádost o další MD do 4 let věku dítě
jen pro upřesnění: nebudete podávat žádost o další MD, ale o neplacené volno. MD = placená pomoc v mateřství do 28 týdnů, rodičovská dovolená do 3 let věku dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2007 14:24
Dobrý den,
na konci května budou synovi 3 roky. Ráda bych s ním zůstala ještě do jeho 4 let doma. Můžete mi poradit jak formulovat žádost o další rok mého zaměstanavatele(jsem zaměstnána ve služebním poměru a nyní jsem v záloze ) ?
Aby mi zůstal nárok na rodičovskou dávku, můžu dávat syna do školky na 4 hodiny denně nebo na 5 celých dní v měsíci ???
Děkuji za odpověď Katka