Re: Kontrola z OSSZ
Taky chodíme "k nim", zadávají vše do svého systému a tak je to jednodušší. Kolikrát si připadám jako když stěhuju celou kancelář. Zaměřte se na docházku, nové nástupy, aby ten, kdo pobírá nemocenskou neměl náhodou "šichtu", neplacená volna. Zatím mě víc nenapadá, snad ještě někdo něco připomene. Jo, ještě mě jednou objevili u starobního důchodce smlouvu na dobu neurčitou a musel vracet důchod. Smlouvu podepisoval ještě před mým nástupem, ale stejně to bylo dost hustý. Hodně štěstí.
Tak já jsem ji absolvovala dneska. Paní po mě chtěla rekapitulace mezd, mzdové listy, výplatní pásky a peněžní deník (vedeme DE).
I když na pozvánce bylo plno jiných věcí, nic jiného nechtěla. Zkontrolovala jestli se odvody na přehledech shodují s odvody na mzdových listech a kdy je vyplacená mzda. Během půl hodiny nebylo co řešit.
Přeji hladký průběh.
>>>Nahlásila se mi kontrola OSSZ,na 17.4., ale mám
>>>přijít
>>>já k nim.Chtějí po mě hróóóómadu věcí,že se bojím že
>>>to ani nepoberu.Ale,může m¨ě někdo nakopnout na co se
>>>zaměříït
>>Taky chodíme "k nim", zadávají vše do svého systému a
>>tak je to jednodušší. Kolikrát si připadám jako když
>>stěhuju celou kancelář. Zaměřte se na docházku, nové
>>nástupy, aby ten, kdo pobírá nemocenskou neměl
>>náhodou
>>"šichtu", neplacená volna. Zatím mě víc nenapadá,
>>snad
>>ještě někdo něco připomene. Jo, ještě mě jednou
>>objevili u starobního důchodce smlouvu na dobu
>>neurčitou a
>>musel vracet důchod. Smlouvu podepisoval ještě před
>>mým
>>nástupem, ale stejně to bylo dost hustý. Hodně
>>štěstí.
Byla jsem tam v lednu. U nás kontrolují vždy všechny nové pracovní smlouvy od poslední kontroly, měsíční rekapitulace mezd, kopie ELDP - podpisy a letos odškrtávala i měsíční odvody zaúčtované v deníku (to dřív nedělali).Máme 20 lidí a byla jsem tam 2,5 hodiny.
Vše jsem měla připravené, jen jsem ukazovala, aby nic nemusela sama hledat, jen odškrtávat. Tak si pochvalovala, že také jí to tam podnikatelé hodí a ona v tom hledá celý den.
>Tak já jsem ji absolvovala dneska. Paní po mě chtěla
>rekapitulace mezd, mzdové listy, výplatní pásky a
>peněžní deník (vedeme DE).
>I když na pozvánce bylo plno jiných věcí, nic jiného
>nechtěla. Zkontrolovala jestli se odvody na přehledech
>shodují s odvody na mzdových listech a kdy je
>vyplacená mzda. Během půl hodiny nebylo co řešit.
>Přeji hladký průběh.
Já jsem byla na kontrole včera. Jsme malá organizace. Kontrolují hlavně mzdové listy - pracovník, RČ a vyměřovací základ. Dále docházku u přihlášených a odhlášeným zaměstnanců v kontrolovaném období. Pokud máte důchodce, tak kopii přiznání o důchodu nebo ještě loni platné předstihové řízení budoucího důchodce. Kopie ELDP. A hlavně seznam společníků. A nakonec chtěla též vydět zaúčtvané vyměřovací základy - účet 521, jestli je zaplaceno nebo není to jí nezajímalo, to mají u sebe v systému.
Jo, a adresu kde je mzdový archív - mzdové listy 30 let, ELDP 3 roky.
Co se týče zaúčtování. Měla jsem sebou jen jeden list,který mi vyjela naše extérní účetní. Hlavní kniha - účet 521, součty po měsících. Prostě jen chtějí vědět jestli to máme skutečně v účtnictví. Žádne jiné interní doklady jsem neměla. Nám vždycky píšou na pozvánce, co všechno máte mít sebou. Uvádějí sice i smlouvy pracovníků, ale do těch nikdy nekoukali. Myslím, že ty jsou k nahlednutí třeba jen u dohod. Vůbec se toho nebojte, taky mě kontrolovali poslední 2 roky. Byla jsem z toho taky vynerovovaná, ale vůbec to nebylo tak děsivé, jak to vypadá. Vše O.K.
Jinak jsem zapomněla, na záznamy o úrazech - pokud nějaké byly. A jestli zaměstnavatel připlací zaměstnanci na penzijní nebo jiné pojištění, tak uzvařené pojistné smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2007 16:48
Nahlásila se mi kontrola OSSZ,na 17.4., ale mám přijít já k nim.Chtějí po mě hróóóómadu věcí,že se bojím že to ani nepoberu.Ale,může m¨ě někdo nakopnout na co se zaměříït