Re: Minimální základ daně - poměrná čá
Pokud na tuto dobu nebylo přerušeno podnikání, MZD se nekrátí.
O tom to právě je, prokázat, že jste po dobu nemoci skutečně neprovozovala podnikatelskou činnost. Pokud jste i za dobu nemoci fakturovala, tak se vám počet měsíců pro MZD nekrátí, neboť samotná pracovní neschopnost není bohužel důkazem o tom, že podnikatelská činnost nebyla provozována.
Děkuji Vám všem za názory,chtěla jsem slyšet odpověď: má vliv! Přeženu-li tuto skutečnost do extrému a OSVČ bude marodit třeba 6,9,11... měsíců.Je pak absurdní danit 12950!!!V této problematice pořád nemohu najít oporu v zákonu.Je to, že OSVČ marodí, věcí tak málo běžnou?Nepočítám takové chřipky atd. to nemarodíme,ale závažné zrdavotní probléby s dlohodobou nemocí se běžně stávají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2007 18:54
Dobrý den, poradí mi prosím někdo? Má nemoc po celý kalendářní měsíc vliv na MZD. Platím NP a pobírala jsem nemocenku. Výkazy pro OSSZ a ZP si krátím o poměrnou část. Má nemoc vliv i na MZD?
Děkuji