Re: nepeněžní odměna z FKSP k 50tinám
Dle mého názoru, co je osvobozeno od daně nepodléhá ani odvodům, takže 2 000,- jsou osvobozeny, tak danit a odvádět ZP aSP jen ze 2000,-. Jinak doporučuji článek Plnění poskytovaná zaměstnavatelem... Výklad ČMKOS po konzultaci s MF a MPSV na stránce http://statorg.cmkos.cz/
Re: nepeněžní odměna z FKSP k 50tinám
Děkuji za radu, já už to dneska také nastudovala a zjistila to samé. potřebovala jsem odevzdat mzdy a tak jsem se s klienty domluvila, že to příští měsíc opravím.Jen co jsem všechno vytiskla a uzavřela , nedalo mi to a než jsem to odvezla ještě přečetla.Jdu studovat na tu vaší doporučenou stránku.Jsem hanba, vůbec ji neznám.Takže díky za spolupráci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2007 19:39
Prosím o radu. Od 1.1.2007 se provádí odvod ZP,SP z odměny k životnímu výročí.Tudíž pokud obdrží od organizace nepeněžní dar v hodnotě 4000,- odvedu SP:ZP z plné výše nepeněžní odměny, a daň odvedu pouze z druhých 2000Kč.Zatím jsem nestačila pročíst novou vyhlášku o FKSP a tak si nejsem jista.
Děkuji za odpověď.