Zaměstnanec - rozvod - sleva na dítě?

• (neregistrovaný)

4. 4. 2007 7:59

Náš zaměstnanec se rozvedl. Rozvodový rozsudek vy bydán v březnu, opatrovnický rozsudek prý v únoru. Ještě v únorové mzdě uplatňoval slevu na dítě, mám po něm chtít opatrovnický nebo rozvodový rozsudek?
    A slevu uplatňovat ještě za březen nebo již ne?
    Jako podklad pro zrušení slevy na dítě mi bude sloužit opatrovnický nebo rozvodový rozsudek?
    Děkuji. Zuzka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2007 9:04

radouš (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanec - rozvod - sleva na dítě
      Pro ukončení nároku na daňové zvýhodnění slouží nabytí právní moci rozvodu. Před tímto datem může poplatník sám oznámit ukončení společné domácnosti a tím se vzdát daňového zvýhodnění sám.

• 4. 4. 2007 9:16

Zuzka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. A když rozvod nabyl právní moci v půlce března, můžu zaměstnanci ještě v březnové výplatě uplatnit slevu na dítě? Zuzka

• 4. 4. 2007 10:15

xy (neregistrovaný)

Ono to není zase až tak jednoduché. Pokud žádá o daň.zvýhodnění na dítě a od zaměstnavatele manželky máte potvrzení, že ona neuplatňuje daň.zvýhodnění na dítě, potom, pokud dotyčný napíše čestné prohlášení, že s manželkou do rozvodu měli společnou domácnost, mohl by daň.zvýhodnění na dítě uplatňovat.
      Ono v životě je to ještě zkomplikované tím, že po rozvodu žijí rozvedení manželé ve společné domácnosti a vychovávají společné dítě. Potom se postupuje jako vztah druh -družka.

• 5. 4. 2007 16:10

radouš (neregistrovaný)

Soud většinou svěří dítě do péče jednoho z rodičů. Pak má přednost uplatňovat slevu. Pro rozhodování při změnách v průběhu měsíce je rozhodující stav 1. kalendářní den v měsíci.

• 5. 4. 2007 19:29

jaja (neregistrovaný)

To se ještě těšte jestli budou mít střídavou péči, to je mazac, to ani neporadily na FU, zálohy jsem nedávala, protože potvrzení od druhé strany nebylo k sehnání, RZD jsem si ani zaměstnanci netroufla, na FU poradili at s podá sám, jak to dopadlo nevím, z doslechu jen, že neměli úlevu žádný, protože se nedomluvily.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).