Re: Zaměstnanec - rozvod - sleva na dítě
Ono to není zase až tak jednoduché. Pokud žádá o daň.zvýhodnění na dítě a od zaměstnavatele manželky máte potvrzení, že ona neuplatňuje daň.zvýhodnění na dítě, potom, pokud dotyčný napíše čestné prohlášení, že s manželkou do rozvodu měli společnou domácnost, mohl by daň.zvýhodnění na dítě uplatňovat.
Ono v životě je to ještě zkomplikované tím, že po rozvodu žijí rozvedení manželé ve společné domácnosti a vychovávají společné dítě. Potom se postupuje jako vztah druh -družka.
Re: Zaměstnanec - rozvod - sleva na dítě
To se ještě těšte jestli budou mít střídavou péči, to je mazac, to ani neporadily na FU, zálohy jsem nedávala, protože potvrzení od druhé strany nebylo k sehnání, RZD jsem si ani zaměstnanci netroufla, na FU poradili at s podá sám, jak to dopadlo nevím, z doslechu jen, že neměli úlevu žádný, protože se nedomluvily.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2007 7:59
Náš zaměstnanec se rozvedl. Rozvodový rozsudek vy bydán v březnu, opatrovnický rozsudek prý v únoru. Ještě v únorové mzdě uplatňoval slevu na dítě, mám po něm chtít opatrovnický nebo rozvodový rozsudek?
A slevu uplatňovat ještě za březen nebo již ne?
Jako podklad pro zrušení slevy na dítě mi bude sloužit opatrovnický nebo rozvodový rozsudek?
Děkuji. Zuzka