Jakou smlouvu, prosím, spěchá

• (neregistrovaný)

4. 4. 2007 11:11

Jsme společenství vlastníků. Náš dům uklízí paní, se kterou jsme velmi spokojeni, ale nemá ŽL, tudíž nemůže vystavovat fa. Platíme ji 1800,-Kč měsíčně, POorašte, prosím, jaký typ smlouvy jí vystavit, aby částka za rok nepodléhala zdanění?
    Předem děkuji
    Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2007 15:45

Mája (neregistrovaný)

Re: Jakou smlouvu, prosím, spěchá
      Dělám mzdové účetnictví Společenství vlastníků. Všechny tyto zaměstnance máme na dohodu o pracovní činnosti. Píšete, že jí platíte 1800 měsíčně. Z toho jí půjdou odvody na SOC, ZP a 15% daň, která nepůjde do ročního zůčtování, je srážková, tedy konečná. Pokud tedy nepodepíše prohlášení.

• 4. 4. 2007 16:21

Helena (neregistrovaný)

Nerada se vnucuju,ale mohla byste mi také poradit,jak na to,my máme dům.kde máme jednoho uklízeče a úklid domu platí nájemníci v nákladových položkách,jakou bych tedy měla udělat smlouvu? Přeci nemůžu odvádět daně a rozpočítávat je na jednotlivé nájemníky.Nebo jo? Poradíte mi,prosím? Děkuji

• 5. 4. 2007 9:30

Mája (neregistrovaný)

Uklízeči uděláte smlouvu na DPČ a z té mu budete srážet SP a ZP a daň. Nájemníkům ne. Od 1.1.2007 mu ale musíte dát minimálně 48,10 Kč/na hodinu=brutto!Já si ještě vyžaduji písemný souhlas od domovního důvěrníka, že souhlasí s výší odměny.Snad jsem Vám odpověděla to,co jste potřebovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).