Re: Srážková daň
Rozumím dotazu tak, že vy jste OSVČ a paní účetní vám dělá účetnictví na DPP. Nemá ŽL a někde jinde má PP. Vy tu daň nebudete platit za ní, ale je to stejné, jako když zaměstnavatel odesílá na FÚ daň z mezd svých zaměstnanců, taky si ji neposílá každý zaměstnanec sám.
Paní Líbo máte pravdu a už tomu rozumím.Paní účetní mě nemůže vystavit fa, protože nemá ŽL a proto chce daň srážkovou.
Děkuji.
Já tomu také moc nerozumí, protože jsem měla účetní, která vystavyla fa, já proplatila a bylo to. Nová paní účetní chce, abych se zaregistrovala na FÚ na daň srážkovou.Vystavila dohodu o provedení práce.Letos jsem ji zaplatila 2.600 v březnu za rok 2006. Další platba bude v říjnu 2007.Chce, abych ji za tyto platby odváděla srážkovou daň.
Teď už jsem trochu chytřejší.Přečetla jsem si nějaké články,ale stejnak pořád nechápu, proč tak složitě a zbytečné papírování a chození po úřadech.
Teď teda ale nevím jestlu tuto daň odvést nebo se s ní domluvit jinak.Pokuď by to šlo.
Děkuji za rychlou odpověď.
>>>Prosím o radu.
>>>Paní účetní mě řekla, že se mám zaregistrovat k
>>>srážkové dani. Máme spolu dohodu o provedení práce a
>>>chce,
>>>abych za ní tady tuto daň odvedla. Může mě prosím
>>>někdo
>>>vysvětlit, proč to tak po mě chce, jestli je to v
>>>pořádku a jestli by to nešlo třeba jinak.
>>>Děkuji.
>>Srážkovu daň z dohody o provedení práce odvádí
>>zaměstnavatel.
>>Vůbec nerozumím vašemu dotazu. Napište něco
>>konkrétněji
>
>Já tomu také moc nerozumí, protože jsem měla účetní,
>která vystavyla fa, já proplatila a bylo to. Nová paní
>účetní chce, abych se zaregistrovala na FÚ na daň
>srážkovou.Vystavila dohodu o provedení práce.Letos jsem ji
>zaplatila 2.600 v březnu za rok 2006. Další platba
>bude v říjnu 2007.Chce, abych ji za tyto platby odváděla
Prosím ještě teda dotaz, do kdy musím být zaregistrovaná a jak se tato daň vyúčtováva.
Děkuji.
>srážkovou daň.
>Teď už jsem trochu chytřejší.Přečetla jsem si nějaké
>články,ale stejnak pořád nechápu, proč tak složitě a
>zbytečné papírování a chození po úřadech.
>Teď teda ale nevím jestlu tuto daň odvést nebo se s ní
>domluvit jinak.Pokuď by to šlo.
>Děkuji za rychlou odpověď.
Během roku posíláte pouze daň na váš FÚ (předčíslí 7720) a vyúčtování se provede až po skončení roku (viz zdejší šablony). Co se registrace týče, zažila jsem firmu, kde si mysleli, že když už se jednou na FÚ zaregistrovali, tak to platí na všechny daně. Jelikož však platili řádně, tak za pozdní registraci nijak sankcionováni nebyli. Pokud jste jí vyplácela peníze v březnu, stačí když se zaregistrujete a zaplatíte během dubna.
Je to smlouva, uzavřená podle občanského zákoníku, upraveno v §§ 724 - 732. Příslušná ustanovení si můžete vyhledat zde na serveru, nahoře - modrá záložka Zákony/Občanský zákoník. Vzor smlouvy najdete na internetu. Zadejte si do Google "smlouva příkazní", nebo "příkazní smlouva". Určitě jsem viděla vzor smlouvy na www.ucetnisvet.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2007 12:38
Prosím o radu.
Paní účetní mě řekla, že se mám zaregistrovat k srážkové dani. Máme spolu dohodu o provedení práce a chce, abych za ní tady tuto daň odvedla. Může mě prosím někdo vysvětlit, proč to tak po mě chce, jestli je to v pořádku a jestli by to nešlo třeba jinak.
Děkuji.