Re: LEASING NÁKLADNÍHO AUTA A DPH
Ano to máte pravdu.Splátkový kalendář obsahuje nultou splátku,
a dále 36 splátek + pojištění.Ale ty splátky jsou včetně DPH.
Není to rozepsánono na základ + DPH.A pak mám daňový doklad,který obsahuje celkovou částku leasinguZD+DPH.
Nemám moc jasno v tom,jak mohu DPH uplatnit.
Podle zjištěných informací bych uplatnila DPH z nulté splátky a dále z každé splátky při její úhradě.Z hlediska daně z příjmů nultou splátku rozpočítám na celé splátkové období.
Promiňte, že se Vám pletu do řeči, ale ono to asi bude jinak. Daňovým dokladem, na základě kterého si můžete uplatnit DPH na vstupu, je splátkový kalendář, pokud má náležitosti běžného DD. Podle toho, jak ho popisujete, tyto náležitosti nesplňuje. Fakturu na celkovou částku leasingu zřejmě vystavil prodejce automobilu leasingové společnosti a pro Vás má jen informativní význam.
DPH z jednotlivých splátek si můžetze uplatnit dle splátkového kalendáře bez ohledu na to, zda jste splátku uhradili. Má to význam hlavně v období na přelomu roku.
Takže na splátkovém kalendáři by měl být základ daně a daň u jednotlivých splátek a taktéž u té nulté?Ta nultá splátka totiž činí více než milion korun.
No já bych si to také myslela,ale každý tvrdí něco jiného a hlavně nechápi,proč to leas.spol.vystavila tímto způsobem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2007 15:58
Prosím o radu.
Firma vede DE a je plátcem DPH,koupila na leasing
nákladní auto.
Jako daňový doklad dostala fakturu na celkovou částku leasingu
včetně DPH.
Pak dostala splátkový kalendář a tomu moc nerozumím,protože
zde je nulová splátka+36 splátek,ale včetně DPH,ale bez
rozepsání na základ daně a daň.
Nejsem z toho moudrá,jalk mám postupovat.
Máte-li s tím někdo zkušenosti,dejte mi prosím vědět.