Mzda zaměstnance

• (neregistrovaný)

5. 4. 2007 10:09

Dobrý den, zaměstnanec u nás odpracoval v měs. březen 1 den. Jde mi o to, zda mu mám ve mzdě uplatnit slevu na zaměstnance.Výpočet: hrubá 560,SP 45,ZP 26, daň vypočtená 60, sleva na dani 60, čistá 489. Prohlášení podepsal.Ptám se z toho důvodu, že jsem někde slyšela,když není odpracovaný celý měsíc, sleva se neposkytuje.Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2007 10:34

Anna (neregistrovaný)

Re: Sleva na poplatníka
      Nezáleží na tom, kolik dnů odpracoval. Důležité je to, zda na stejný měsíc slevu neuplatnil ještě u jiného zaměstnavatele. Pokud ne, můžete odečíst. Ale důkladně ho vyzpovídejte!

• 5. 4. 2007 12:03

Jana (neregistrovaný)

Nedala bych na nějaké "vyzpovídání". V tomto případě bych mu slevu nedala, a pokud by na tom trval, tak by mi musel předložit čestné prohlášení , že slevu za tento měsíc od jiného zaměstnavatele nedostal - toto samozřejmě písemně. Protože pokud by FÚ zjistil chybu - byla by odpovědnost na něm. Pokud to mít nebudete a slevu mu dáte, tak je odpovědnost na vás.

• 5. 4. 2007 13:28

Anna (neregistrovaný)

To si děláte legraci - čestné prohlášení o tom, že to, co podepsal v Prohlášení k dani, je pravda? Jeho zavazuje už ten podpis Prohlášení k dani. Proto doporučuju mu vše podrobně vysvětlit, aby věděl, co podepisuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).