Prosím pomoc! Zvláštní režim DPH

• (neregistrovaný)

6. 4. 2007 13:50

Dodavatel - Němec (má DIČ, autobazar) nám dodal ojetý vůz. Nemůžu se dopátrat jestli použil zvláštní režim.
    Na faktuře napsal
    Lieferung nach § 25a UstG. Mehrwertsteuer nicht ausweisbar.

Daný § jsem si našla na internetu:
    http://www.jusline.de/index.php?cpid=f92f99b766343e040d46fcd6b03d3ee8&lawid=136&paid=25

Jednak tam nění žádný a) a jednak se mi z toho nedaří zjistit, zda zvláštní režim použil.

Naše firma nemůže uplatnit zvláštní režim (a při prodeji zdanit jen přirážku), pokud dodavatel zvláštní režim nepoužil?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2007 17:10

Olina (neregistrovaný)

Re: Prosím pomoc! Zvláštní režim DPH
      Dobrý den, moc vám asi neporadím, ale nebylo by nejjistější se ho , třeba písemně, zeptat, zda zvláštní režim použil nebo ne?
      Mám známého, který bazar má a zvláštní režim praktikuje, ale nemůžu ho momentálně sehnat.
      Pro něj by se mi zase hodila rada, zda pro zvláštní režim v bazaru používáte nějaký účetní program, nebo podklady pro DPH zpracováváte ručně, třeba v Excelu? Poradila jsem mu Pohodu, aniž bych si uvědomila, že zvláštní režim je v tomhle speciální, a teď nevím, jak na to. Jakmile od něj něco zjistím, napíšu vám sem.

• 6. 4. 2007 21:08

p (neregistrovaný)

My používáme také zvláštní režim. V Německu nevím, jaký je paragraf na zvláštní režim. Když jsem si zjišťovala naše paragrafy (dovážíme z jiné země) něco mi ta 25 u Něm. říká.Vím paragraf z Rakouska.Ale ještě se podívám.Jinak dám vědět. Na to si dejte pozor.To je důležité.Můžete si udělat překlad se soudním ověřením a tam by to asi zjistili.My jsme teď měli kontrolu na DPH a museli jsme dělat překlad faktur. A tak jak jsme to tvrdili finančáku to bylo na faktuře napsané.DPH si dělám v excelu tabulku.A je to přehledné.Všechno tam rozepíšu, co je důležité.

• 6. 4. 2007 21:19

. (neregistrovaný)

Děkuji všem za jakoukoliv další radu budu moc vděčná...A jak by se tedy postupovalo pokud by ten Nemec zvl. rezim nepouzil a ten § 25 neupravoval zvl. rezim?
      To pak ani my ho nemuzeme uplatnit a jak to tedy bude dal?
      Děkuji

• 7. 4. 2007 18:31

Ivča (neregistrovaný)

Par. 25 v Německu je obdoba našeho par. 90
      Můžete použít zvláštní režim.

• 9. 4. 2007 15:38

M. (neregistrovaný)

Děkuju vám všem jste zlatí!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).