Re: Nesrozumitelný dopis z FÚ
Těžko vám může někdo poradit,když nevíme,čeho se ten platební výměr týká,třeba to jsou daně za něco úplně jiného,myslím si,že pokud opravdu nevíte co a jak,asi by bylo nejlepší se ve středu vydat na finanční úřad,navštvit vaši referentku a i DP a tím výměrem a ona vám určitě řekne co a jak a eventuelně se domluvte třeba na opravném přiznání.
Znovu jsem zkusila daňovou kalkulačku(na stránkách FÚ),vyšlo mi to opět stejně.Př i srovnání s platebním výměrem vše souhlasí až do řádku kdy se začnou odečítat děti,taky mi z toho vychází jako bysme podle nich neplatili žádné zálohy.Je možné,že by se spletli oni? Ve středu tam zajedu,ale nedá mi to spát.Ono dostat místo 8000 jen něco přes 200 je dost rozdíl.Děkuji všem,kdo se mi ozvali.
Ještě mě napadlo, jestli jste vyplnili tu poslední tabulku o tom, že jeho přeplatek chcete převést na Váš nedoplatek. Pokud ne, mohl by to být výměr na Váš nedoplatek.
Jinak jestli Vás můžu uklidnit, taky mi jednou při SZM volali, že musím něco doplatit, nakonec se zjistilo, že si právě jeho přeplatek zapomněli převést na můj nedoplatek a to jsme oba u stejného finančního úřadu.
Manžel měl na výpl.pásce odečet na dani 1000 na děti.Já v Dp uplatnovala taky 12000 za 2 děti.Podle vas je tedy možné aby manž.s tak rozdílnými příjmy cca 68 000 a 260 000 měli při SZM a manželka ČID(-tu jsem uplatnovala za 10 měsíců,zaměstnavatel mi úlevu dává až od letoška) měli dostat vráceno jen kolem 200 kč.Co kdybych nebyla nemocná a pracovala celý rok?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2007 17:24
Podávali jsme SZM.Já měla příjem 68 868,-kč,manžel 260 914,-kč,byla jsem loni dost nemocná celkem přes půl roku,stala jsem se ČID,tu jsem uplatnila v DP ,máme dvě děti,vyšlo mi že nám vrátí cca 8450 kč.K mému údivu přišel jakýsi dopis z FÚ "platební výměr",ze ktrerého vůbec nejsem moudrá,vůbec tomu nerozumím.V předešlém roce jsem měla ještě jednou takový příjem,mamž.podobný jako loni,nebyla jsem ČID a vrátili nám 2500 kč.To nám letos nevrátí nic??!! Nebo jak to je ? Poradíte mi někdo,prosím?